Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбувся XXIV Міжнародний фестиваль “Запорозький Спас”

30 серпня 2020 - 18:00

В Запоріжжі на острові Хортиця відбулось дійство, завдяки якому тисячі людей поринули  в історичні часи зародження козацьких бойових традицій в нашому краї. Мова йде про XXIV Міжнародний фестиваль національних воїнських та традиційних культур “Запорозький Спас” імені Анатолія Єрмака.

Під час масштабного заходу було представлено блок національних бойових мистецтв та видів боротьби; планери народних майстрів вишиванок, хенд-мейду та ковальського мистецтва; концерт за участю кобзарів, народних колективів та талановитих співаків. В рамках заходу відбулись турніри історичного та козацького фехтування, змагання з традиційних видів боротьби на поясах, навхрест, штовхач – Котигорошко та ін., чемпіонат України з боїв «Лава на лаву», відкриті Всеукраїнські ігри з видів спорту, заснованих на етнічних традиціях. Даний фестиваль вражав відвідувачів з усієї України і навіть закордону автентичною атмосферою та приніс незабутні спогади і враження.

Розпочався захід із вшанування князя Святослава Хороброго у Вознесенівському парку, а вже наступного дня, президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула провів урочисте відкриття заходу на острові Хортиця, на території Кінного театру «Запорізькі козаки».

«Наш фестиваль – це велика подія для України. Уявіть, на Хортиці вже котрий рік поспіль збираються справжні козаки з різних куточків України. Нас також радо підтримують й інші національності, адже на фестивалі в цьому році вперше були проведені змагання з традиційної грузинської боротьби чидаоба, участь в яких прийняли греки, чечени та грузини. Вони поважають козацтво та наші традиції, адже ми теж повинні виховувати в наших дітях патріотизм та робити все заради того, щоб Україна була вільною та квітучою», - зазначив Олександр Притула.

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області