Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підтримка багатодітних родин – важлива складова державної сімейної політики

29 вересня 2009 - 16:10

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час проведення наради з проблемних питань щодо поліпшення становища багатодітних сімей. У заході також взяли участь заступник голови ОДА Микола Фролов та заступник голови облради Анатолій Світлицький.

Серед пріоритетних завдань обласної та місцевої влади, що потребують особливої уваги з боку владних інституцій, Олександр Старух виділив, зокрема, активізацію роботи щодо залучення бізнесових структур до вирішення проблем багатодітних родин.

- Наразі по деяких територіях бізнесмени або взагалі не беруть у цьому участі, або ж участь є суто формальною – подарунків зроблять на гривню, а розмов навколо цього на десять, хоча податковою пільгою при цьому скористатись не забувають, - зазначив посадовець.

Олександр Старух звернув увагу керівників Кам'янсько-Дніпровського, Вільнянського, Великобілозерського, Веселівського, Запорізького, Токмацького районів на незадовільну роботу щодо залученню благодійних коштів до розв'язання проблем багатодітних родин.

Окремим питанням постала ситуація з родиною Ткаченків з міста Бердянськ, що виховує 10 дітей. Міська влада вже понад рік не може розв'язати питання щодо придбання для них житлового будинку.

Критика пролунала й на адресу влади міста Енергодар, яка виявилася неспроможною надати багатодітним родинам пільги на оплату за комунальні послуги.

- Ви маєте таку можливість, але чомусь не хочете цим займатись, - звернувся до присутніх на нараді представників Енергодарського міськвиконкому Олександр Старух. – Адже змогли зробити пільговим проїзд у міському транспорті для цієї категорії громадян.

Транспортні пільги також частково діють у Гуляйполі, Пологах, Оріхові та Василівці. На всіх інших територіях безкоштовний та пільговий проїзд багатодітних родин, попри вимоги розпорядження голови ОДА, підписаного ще рік тому, не забезпечується.

Потребує удосконалення робота щодо паспортизації багатодітних сімей. Протягом року відсоток паспортизованих багатодітних родин залишається на рівні 98%. Окрім того, наявна база часто не відповідає дійсності. Щодо цього недоліку Олександр Старух поставив вимогу завершити відповідну роботу за два тижні.

На завершення заходу Олександр Старух також вручив почесну відзнаку «Мати – героїня» та цінний подарунок жительці Запорізької області Любові Поповій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області