Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медики отримають премії за роботу в період епідемії

26 листопада 2009 - 14:28

Таке рішення прийнято на засіданні 35-ї позачергової сесії обласної ради п'ятого скликання, у роботі якої взяли участь голова обласної державної адміністрації Олександр Старух і його заступники.

Про роботу установ і закладів охорони здоров"я по боротьбі з розповсюдженням "каліфорнійського" грипу та хід виконання профілактичних заходів із запобігання захворюванню на грип та ГРВІ доповів депутатам заступник голови облдержадміністрації, керівник обласного протиепідемічного штабу Микола Фролов.

За словами посадовця останні два місяці обласна виконавча влада працювала системно, спокійно, контролюючи у щоденному режимі епідемічну ситуацію в регіоні. Мобілізована вся система охорони здоров"я, на випадок масового захворювання на грип задіяно 5,6 тисяч ліжок, придбано достатню кількість ліків, у тому числі і всім вже добре відомий «Таміфлю».

Завдяки профілактичним заходам, спільним діям медиків і влади вдалося у жовтні-листопаді поріг захворюваності довести до найнижчого показника за останні кілька років.

- Ситуація, яку ми пережили, показала справжній стан нашої медичної галузі, яка потребує уваги обласної і місцевих громад, - зазначив М. Фролов і звернувся до народних обранців з пропозицією передбачити асигнування для покращення матеріально-технічної бази медичних закладів.

Заступник керівника регіону також висловив побажання, щоб обласна рада виважено підходила до питання призначення головних лікарів медичних комунальних закладів, які, на думку Миколи Фролова, мають очолювати компетентні фахівці, здатні пропонувати владі адекватні рішення.

Від імені громади перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков подякував облдержадміністрації за дієві заходи у питанні профілактики та подолання гострих вірусних захворювань

Депутати прийняли рішення про виділення з обласного бюджету 450 тисяч гривень на преміювання медичного персоналу за їх позаурочну роботу під час епідемії.

- Облдержадміністрація підтримує це справедливе рішення, яке має стати системним у наших консолідованих рішеннях, - наголосив М. Фролов.

Сесія розглянула також інші актуальні питання життєдіяльності регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області