Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі запрацювала киснева станція

21 квітня 2021 - 14:15

Сьогодні в Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні ввели в експлуатацію сучасну кисневу станцію. Урочистий захід відкрив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

На зібранні були також присутні генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко, керівництво Запорізької обласної ради та співробітники лікарні.

Звертаючись до учасників заходу, очільник області наголосив на необхідності нарощувати потужності медичної системи в умовах боротьби з епідемією COVID.

  • В Україні наразі триває третя хвиля пандемії. Щодня хворіють сотні людей. І в цей час як ніколи необхідний запуск нової кисневої станції. Адже централізована подача кисню необхідної потужності  - це  стратегія порятунку життя у лікуванні хворих на ковід. У цьому випадку значно прискорюється одужання, зменшується кількість ускладнень, які викликаються кисневою недостатністю, - підкреслив Олександр Старух.

Спорудження цього вкрай важливого об'єкта медичної інфраструктури профінансував комбінат "Запоріжсталь" при підтримці Фонду Ріната Ахметова. На території інфекційної лікарні змонтовано два модульні газифікатори обсягом 5 м3, прокладені кисневі траси на 2-5 поверхах стаціонарного відділення лікарні. Усе обладнання уже передане на баланс медичного закладу та забезпечуватиме подачу кисню до 104 ліжок. 

Олександр Старух подякував інвесторам за швидку і якісну роботу та наголосив, що запорукою перемоги над хворобою є подальша спільна роботи влади, місцевих громад та приватних інвесторів.

  • Без участі соціально-відповідального бізнесу та місцевих громад владі було б набагато важче вирішувати наявні проблеми. Дякуємо медичному і технічному персоналу лікарні, а також усім, хто брав участь у будівництві станції та подарував шанс на життя сотням хворих на ковід. Я впевнений, що цей новозбудований об'єкт ще багато років слугуватиме на благо нашого краю, - зазначив керівник ОДА. 

Також Олександр Старух звернув увагу на питання безпеки експлуатації встановленого технічного обладнання і подякував комбінату "Запоріжсталь" за допомогу в підготовці технічного персоналу лікарні до належного обслуговування кисневої станції.

  • Якість лікування хворих нерозривно пов’язана із безпекою експлуатації цієї станції. При веденні монтажних робіт ми наголошували на необхідності неухильного дотримання усіх технічних нормативів,  що дозволяли б безпечно користуватись цим обладнанням у майбутньому, - наголосив голова облдержадміністрації.

Нова киснева станція обладнана аварійною системою контролю та аварійно-пожежною сигналізацією, а з працівниками, які забезпечуватимуть роботу станції, проводять спеціальні навчання. 

Також Олександр Старух анонсував відкриття в недалекому майбутньому  кисневих станцій у містах Бердянськ і Кам'янка-Дніпровська та поінформував присутніх про надходження державної медичної субвенції. За її кошти для первинної ланки медицини області планується закупити не одну сотню кисневих концентраторів.

  • Ми постійно працюємо шукаємо нові можливості для покращення технічного оснащення нашої медичної системи. Але те, наскільки швидко ми подолаємо пандемію, залежить не тільки від лікарів і влади, але й від кожного громадянина. Тому звертаюсь до всіх мешканців регіону: не порушуйте правил карантину - одягайте маски та тримайте дистанцію, - підсумував Олександр Старух. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей