Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вихованці Хортицького навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру зустрічали Президента України

28 грудня 2009 - 17:08

Віктор Ющенко під час робочої поїздки до Запорізької області відвідав один з кращих навчально-виховних закладів регіону.

Главу держави супроводжували перший заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак, голова обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступник Микола Фролов.

Президента України Віктора Ющенка ознайомили з умовами навчання і проживання вихованців Хортицького навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру. Зокрема, Глава держави оглянув лікувальні кабінети, мультимедійний клас, музей.

Особливість закладу полягає у тому, що на його базі за сприяння Міністерства освіти і науки України проводиться всеукраїнський соціально-педагогічний експеримент «Комплексна медична, психологічна, педагогічна реабілітація вихованців шкіл-інтернатів». Експеримент триває у рамках Національної програми «Діти України».

Спілкуючись з викладачами Центру, Віктор Ющенко підкреслив важливість їх роботи, адже вони не лише лікують дітей, допомагають отримати освіту, а й полегшують їх соціальну адаптацію у суспільстві.

- Діти з психологічними чи фізичними вадами – це також громадяни України. Піклуватись про них, створити умови, в яких би вони могли себе реалізувати – спільне завдання суспільства і держави. Те, що я побачив сьогодні, заслуговує на найвищу оцінку - зазначив Президент.

Глава держави висловив подяку викладацькому складу Центру і обласній владі за виховання талановитих повноцінних українців, а також висловив сподівання, що заклад невдовзі може отримати статус національного - як один з кращих реабілітаційних центрів країни.

Вихованці закладу підготували для високого гостя концерт, а Віктор Ющенко, користуючись наближенням Новорічних свят, вручив дітлахам та навчальному закладу цінні подарунки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області