Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники проблемних підприємств й надалі звітуватимуть в облдержадміністрації

27 січня 2010 - 17:03

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Захід відбувся за участю голів райадміністрацій та керівників підприємств – боржників із виплати заробітної плати у Запоріжжі.

Насамперед учасники наради підбили підсумки роботи обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у 2009 році. Торік члени обласної комісії провели 25 засідань, за результатами яких було затверджено 478 рішень, наразі з них  виконано 90%.  Завдяки системній роботі протягом минулого року підприємства-боржники, керівники яких звітували перед комісією, виплатили заборговану заробітну плату у сумі 91,6 млн. грн., у т.ч. шляхом повернення ПДВ – 21,4 млн. грн. та погашення дебіторської заборгованості – 19,9 млн. грн..

Найбільш результативним місяцем, під час якого вдалося значно скоротити загальну заборгованість з заробітної плати в області, був грудень. Саме тоді суттєво скоротили борги (на 11,1 млн. грн..) економічно активні підприємства регіону, як приватної, так і комунальної форми власності. Тож на початок 2010 року загальна сума заборгованості  з заробітної плати в області складала 58,2 млн. грн., з них понад 22 млн. грн.  –  борги економічно активних підприємств м. Запоріжжя.

Незважаючи на те, що торік КП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» скоротив заборгованість на 4,3 млн. грн. (з 12,7 млн. грн. до 8,4 млн. грн.),  підприємство залишається найбільшим боржником обласного центру. Другою проблемою міста став «Запорізький завод «Перетворювач», який накопичив 3,3 млн. грн. боргу та планує цю суму збільшити ще в лютому.

Заступник голови ОДА Олександр Сін звернув увагу присутніх на підприємства, які періодично виникають у списку боржників.

- Керівники таких підприємств займаються кредитуванням свого бізнесу за рахунок невиплати заробітної плати працівникам. Люди бояться втратити роботу, тому змушені терпіти це. Така поведінка підприємців має бути покарана через суд, - висловив переконання посадовець. У якості прикладу Олександр Сін навів хронічних  боржників ЗФ ВАТ «Свемон-Дніпро», ТОВ «Метпромбуд ХІ» та ТОВ «Інженерна компанія «Сфера».

Як зазначалося на засіданні, в облдержадміністрації буде продовжена практика особистих співбесід з керівниками проблемних підприємств.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни