Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко на прямому зв'язку з жителями області

12 січня 2022 - 17:25

В обласному контактному центрі сьогодні  відбулася чергова «гаряча лінія». На запитання громадян відповідала керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко.

Під час «гарячої лінії»  звернулося 7 жителів  області.

За допомогою звернулася Тетяна Андріївна, що проживає у Кам’янці, з питанням щодо процедури нарахування субсидії за тверде паливо для мешканців приватного сектору.

Ада Едуардівна звернула увагу на те, що після реорганізацій медичних закладів в Запоріжжі залишився один мамограф, на якому можна отримати безкоштовне обстеження, і розташований він на Правому березі. Виникло питання у жінки й щодо реконструкції одного з корпусів колишнього пологового будинку №1. Там зараз тривають будівельні роботи. Жінка вже надіслала до Запорізької міської ради письмове звернення з проханням роз’яснити, хто і що будує на території медзакладу.

Два звернення мешканців Запоріжжя стосувалися договорів, які вони мають заключити з Концерном МТМ  як приватні підприємці. У підвалах без опалення концерн вимагає оплату за послуги з постачання теплової енергії у розрахунку за площею приміщення, хоча раніше договори оформлялися за іншою схемою.

Мешканка Смирновської громади Пологівського району поставила питання щодо інформування про роботу селищної ради.

Тамара Володимирівна з селища Відрадне Широківської територіальної громади розповіла, що людям похилого віку, які мають проблеми зі здоров’ям,  незручно користуватися послугами пересувного відділення «Укрпошти» для отримання пенсії.  Пересувне відділення поштового зв’язку - це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села та смт з населенням до 2 тис. жителів. Але отримувачам пенсії інколи дуже важко пересуватися навіть в межах свого села.

Також мешканці області ставили питання щодо водопостачання села Олексіївка Смирновської територіальної громади Пологівського району та перевезення пасажирів у цьому ж районі.

Кожному, хто телефонував на «гарячу» лінію, керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко надала вичерпні роз'яснення. Також заявникам, відповідно до норм чинного законодавства, надішлють офіційну відповідь, а за окремими зверненнями буде вжито оперативних заходів реагування. Кожен сигнал від громадян знаходиться на особливому контролі обласної влади.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл