Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Ми - це Україна”: у Запорізькій облдержадміністрації відбувся телеміст між Запоріжжям та Львовом

21 січня 2022 - 16:15

21 січня у Запорізькій обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл на тему: «Ми – це Україна: Запоріжжя-Львів» з нагоди відзначення 103 річниці Дня Соборності України у ZOOM-форматі. На заході були присутні голова ЗОДА Олександр Старух, заступник голови ЗОДА Руслан Шиханов, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, а також Максим Козицький - голова Львівської обласної державної адміністрації та відомі науковці регіонів. Модератором із боку нашого регіону став начальник Управління внутрішньої політики Володимир Марчук.

Завдяки цьому заходу учасникам дискусії вдалося подолати величезну відстань і об’єднатися напередодні свята. На початку зустрічі області презентували відеоролики про свої області, а очільники адміністрацій обговорили актуальні питання взаємодії між регіонами, поточні можливості та економічні перспективи поглиблення регіонального діалогу та майбутню співпрацю.

  • Наші науковці стверджують, що економічні зв’язки Запорізької та Львівської областей є на сьогодні не дуже розвиненими. Можна назвати лише кілька прикладів успішної співпраці. Так, у січні 2021 р. регіональна філія «Львівська залізниця» підписала  договір  на закупівлю запчастин для електровозів за 1,13 млн грн. із Запорізьким ТОВ «Елтранс Україна». Крім того, яскравим прикладом успішної співпраці є діяльність компанії Carlsberg Ukraine, до складу якої входять заводи в Запоріжжі, Києві та Львові, - нагадав голова Запорізької ОДА.

Учасники провели дискусію щодо історичних уроків в контексті формування сучасної політичної нації, досвіду реалізації міжнародних проєктів у галузі вищої освіти та можливості поглиблення регіонального економічного співробітництва.  Також обговорили здобутки програми «Велика реставрація» та нові можливості у розвитку культури і внутрішнього туризму.

Всі учасники погодились, що така співпраця між регіонами може бути дійсно корисною. Голова облдержадміністрації Олександр Старух підкреслив, що дуже важливо об'єднувати силу заради спільних інтересів та порівняв цю зустріч із подією, яка відбудеться вже завтра:

  • Користуючись нагодою, хочу анонсувати, що завтра, 22 січня, у річницю Акту злуки Президент України Володимир Зеленський відкриватиме рух по нових сучасних мостових переходах через Дніпро у Запоріжжі. Ці мости для нас, для запоріжців, якраз і є символом з’єднання обох берегів Дніпра. А для всієї України, я впевнений, вони мають стати символом спроможності української влади реалізовувати масштабні інфраструктурні проєкти на благо усіх громадян.

Наприкінці зустрічі виступили голова Запорізької обласної студентської ради Даніїл Стрекачов та кошовий отаман Запорізького січового колегіуму Ярослав Зобнєв, які розповіли про запити та потреби нового покоління та можливі «бонуси» від поглиблення міжрегіонального співробітництва. 



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області