Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада продовжує налагоджувати тісну співпрацю з міжнародними організаціями

13 травня 2022 - 15:10

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух разом із першим заступником Володимиром Шустовим зустрілися з представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН.

У нараді також взяли участь начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артуром Бойко, а директорка Департаменту соціального захисту населення ЗОВА Марина Нотанова.

ВПП - це ланка Організації Об’єднаних Націй з питань надання гуманітарної допомоги. В Україні Всесвітня продовольча програма працює з 2014 року і продовжує свою роботу до сьогодні. Головна мета - надання харчової допомоги вразливим групам серед місцевого населення, зокрема, які постраждали від вторгнення військ рф. Крім цього, представники програми займаються розв’язанням проблем з нестачею готівкових коштів.

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух зазначив, що дійсно  на територіях області присутні гуманітарні проблеми. Наразі гострим є питання дефіциту готівки. А через постійні обстріли виникають й проблеми з доставленням гуманітарної допомоги. 

У свою чергу, представники Всесвітньої продовольчої програми ООН висловили надію на плідну співпрацю та наголосили, що готові приступати до роботи вже найближчим часом. 

  • Ми завжди координуємося з урядом, доповнюємо те, що не може зробити влада. Вже сьогодні ми можемо розпочати передачу готівкових коштів для людей на базі соціального захисту населення, як це робимо в інших регіонах України. Також нам важливо мати інформацію щодо кількості переселенців у Запоріжжі. Зокрема, про вразливі категорії населення, які проживають в області. Треба сформувати потреби і ми розпочнемо свою роботу, де це можливо, - додали представники ВПП ООН.

Варто зазначити, що Всесвітня продовольча програма ООН також налагоджує роботу з підприємствами харчової промисловості для закупівлі товарів та їх подальшого доставлення у регіони. Зокрема, ВПП направлена на боротьбу проти дитячої смертності та хвороб. Допомагає організація і у питаннях екологічної та економічної стабілізації та розвитку сільськогосподарського виробництва. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області