Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пологівський район продовжують обстрілювати російські війська

21 червня 2022 - 12:05

Впродовж минулої доби до органів поліції надійшло майже тридцять повідомлень щодо здійснення військовослужбовцями рф збройних злочинів проти мирного населення. Заявники повідомляють про наслідки обстрілів по житловим помешканням у населених пунктах Оріхівської та Гуляйпільської територіальних громад.

Значна частина оріхівців і гуляйпільців покинули свої рідні будинки через постійні обстріли. Про руйнації повідомляють їх сусіди, які бачать щоденні жахіття – пожежі від прямих влучень снарядів, зруйновані вулиці, домівки, школи, магазини та інші об’єкти інфраструктури, які не відносяться до військових об’єктів.

Так, представники російської армії нанесли удари по багатоповерхівках і  приватних будинках мешканців Оріхова та Малої Токмачки. У будинках пошкоджені вікна та двері, шиферне покриття на дахах, посічені фасади будівель, зруйновані двори, паркани та господарчі будівлі.

Значних руйнацій минулої доби зазнали й квартири оріхівців. Ворог обстріляв багатоповерхівки, внаслідок чого деформовані фасади житлових приміщень, знесені балкони, вибиті шибки у вікнах. Автівки, які знаходилися у гаражах неподалік житлових кварталів, також зазнали значних ушкоджень.

Щодо ситуації на гуляйпільському напрямку, військовослужбовці рф продовжують нищити районний центр та прилеглі селищні пункти. Частина містян взагалі залишилися без своїх домівок, у будинках інших жителів споруди зазнали значних деформацій.

Також у селі Залізничному Пологівського району ворог знищив склади із соняшником, які згоріли минулої доби через влучання снаряду.

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області