Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Оголошено конкурс на участь в українській школі політичних студій

27 грудня 2007 - 11:00

19 грудня 2007 року розпочато набір учасників до Української школи політичних студій. Під час навчання в УШПС у 2008 році слухачі матимуть можливість взяти участь у чотирьох сесіях: три з них відбудуться в Україні, одна - у місті Страсбург, Франція.

До участі у конкурсі запрошуються кандидати, які:

  • досягли значних професійних звершень у сфері політичної, громадської, наукової та підприємницької діяльності, журналістики, державної служби, юриспруденції;
  • займають активну громадянську позицію;
  • здатні застосовувати отримані знання у своїй повсякденній діяльності;
  • є віком до 35 років.

Українська школа політичних студій є спільною Програмою Ради Європи та Лабораторії законодавчих ініціатив, що започаткована з метою формування, навчання та підтримки нової генерації політиків, лідерів громадянського суспільства, державних службовців, журналістів, науковців, підприємців, юристів, яким під силу сформулювати та реалізувати українську європейську ідею.

Випускниками УШПС вже стало більше 70 осіб - представників громадської та політичної діяльності, журналістики, бізнесу, державної служби та юриспруденції. Близько 60 провідних міжнародних експертів, політиків, науковців та дипломатів із різних куточків світу - від Японії до Канади - щорічно залучаються у якості викладачів до діяльності Школи. Зокрема, перед слухачами виступали: Борис Тадич, Президент Республіки Сербія; Террі Девіе, Генеральний Секретар Ради Європи; Сергій Станішев, Прем'єр-міністр Болгарії; Кім Кемпбел, екс-прем'єр-міністр Канади; Мілан Кучан, екс-президент Словенії; Джон Х'юм, лауреат Нобелівської премії та багато інших відомих людей.

УШПС було відкрито 9 листопада 2005 року з нагоди десятиріччя вступу України до Ради Європи. За короткий період своєї діяльності Школі вдалось стати одним із провідних освітніх проектів - і не лише в Україні. Вона зайняла гідне місце у Європейській мережі шкіл політичних студій Ради Європи, яка сьогодні складається із шістнадцяти інституцій. До мережі входять школи, що працюють у Белграді (Сербія), Бухаресті (Румунія), Кишиневі (Молдова), Москві (Росія), Пріштіні (Косово), Скоп'є (Македонія), Софії (Болгарія), Тбілісі (Грузія), Загребі (Хорватія), Єревані (Вірменія), Тірані (Албанія), Баку (Азербайджан), Сараєво (Боснія і Герцеговина), Подгоріці (Чорногорія) та Мінську (Бєларусь). Серед випускників Європейської мережі шкіл політичних студій цілий ряд посадовців найвищого рангу (зокрема, Прем'єр-міністр Болгарії, спікер парламенту Сербії, ряд міністрів та заступників міністрів), депутати законодавчих та місцевих органів влади, керівники громадських організацій, журналісти, бізнесмени та інші.

Основними темами, які розглядаються у рамках Школи, є:
1) Демократія. Політичні процеси. Національна ідея;
2) Засоби масової інформації. Масові комунікації;
3) Ключові реформи в Україні. Аналіз публічної політики;
4) Місцеве самоврядування та регіональна політика;
5) Соціальна ринкова економіка і демократія; (6) Міжнародна політика та європейська інтеграція.

Значення цього проекту було підкреслено Комітетом Міністрів Ради Європи, який 11 січня 2006 року відзначив створення Української школи політичних студій одним із кроків, що мають особливе значення для демократичного розвитку України.

Участь у Школі є безкоштовною для учасників. Витрати (проживання, харчування, навчання, роздаткові матеріали, переліт до Страсбургу тощо; крім проїзду у межах території України) покриваються за рахунок Школи. УШПС залишає за собою право встановити реєстраційний внесок за участь у Літньому Університеті Демократії у сумі, що не перевищує еквівалент 100 євро.

Підтримка УШПС здійснюється Радою Європи та Європейською Комісією, Урядом Японії та Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Із детальною інформацією про УШПС та умовами вступу (включаючи аплікаційну форму) Ви можете ознайомитись на її веб-сторінці ( www.usps.org.ua ) у рубриці "Участь у Школі". Заявки на участь у Першому турі конкурсу приймаються до 31 січня 2008 року (завантажити текст Заявки).

Також на веб-сторінці УШПС Ви можете ознайомитись із:

  • загальною інформацією про УШПС;
  • змістом та часом проведення сесій;
  • переліком викладачів;
  • списком випускників;
  • інформацією про Європейську мережу шкіл політичних студій;
  • фотогалереєю;
  • відео-роликом із Літнього Університету Демократії; (mms://coenews.coe.int/vod/0706 1 5_W0 l_e.wmv)
  • тощо.

Із додатковими запитаннями звертайтеся, будь ласка, до:

координатора Української школи політичних студій Анжели Євгеньєвої
електронна адреса: angela@laboratory.kiev.ua,
тема " Question " телефон: +38 044 531 37 68

інформаційного менеджера Світлани Матвієнко
електронна адреса: svitlana@laboratory.kiev.ua,
тема " Question " телефон: +38 044 531 37 68 .

04071, м. Київ, вул. Нижній Вал 33, офіс 8
тел.:(+38 044)531 37 68
факс: (+38 044) 425 25 33
http://www.usps.org.ua
http://www.parlament.org.ua

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни