Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги журналістів!

7 квітня 2008 - 11:37

1. З 1 квітня по 1 травня 2008 року проводиться прийом творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

До дня народження видатного українського письменника, вченого та громадсько-політичного діяча І.Я. Франка - 27 серпня, починаючи з 2004 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2003 року № 1832 «Про премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності» щорічно присуджується премія імені Івана Франка. Її отримують автори нових оригінальних публіцистичних творів у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Премія присуджується Комітетом, який створений і діє на громадських засадах, до складу якого входять представники Держкомтелерадіо, МКТ, МОН, Національної академії наук України, Національної спілки журналістів України та інших творчих спілок.

Премія присуджується у розмірі двох тисяч гривень кожна за рахунок коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті, і розподіляється Державним комітетом телебачення та радіомовлення України в таких номінаціях:

  • за кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації;
  • за кращий твір у телевізійній сфері;
  • за кращий твір у радіомовній сфері;
  • за кращу наукову роботу в інформаційній сфері (згідно Положення про премію імені Івана Франка).

На здобуття премії можуть бути висунуті роботи окремих осіб і творчих колективів у складі не більше 5 осіб.

Разом з публікаціями і творами авторів подаються:

  • клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою публікації (твору) та його автора (авторів);
  • примірник публікації (твору) на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення (назва ЗМІ) його номер, дата виходу у світ із зазначенням району, міста, області тощо).

Клопотання подаються організаціями, установами, підприємствами, творчими спілками, редакціями газет, журналів, телерадіокомпаній, інформагентств.

Зазначені матеріали надсилаються на адресу:
01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2. Державний комітет телебачення та радіомовлення України з поміткою. Довідки про порядок прийому за телефоном-факсом: (044) 278-86-96.

 

2. З 1 травня до 1 червня 2008 року Держкомтелерадіо проводить прийом творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

До дня народження видатного громадського та політичного діяча В'ячеслава Чорновола - 24 грудня, починаючи з 2004 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2003 року № 979 «Про премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики» щорічно присуджується премія у розмірі двох тисяч гривень. II отримують автори нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

Премія присуджується Комітетом, який створений і діє на громадських засадах, до складу якого входять представники Держкомтелерадіо, МКТ, Національної спілки журналістів України та інших творчих спілок.

Відповідно до Положення про премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики на здобуття Премії можуть бути висунуті роботи окремих осіб і творчих колективів у складі не більше п'яти осіб.

Одна і та ж кандидатура не може одночасно висуватися на здобуття Премії з двох і більше творів. Повторно Премія може присуджуватися за наявності нових визначних досягнень у галузі журналістики, але не раніше як через п'ять років після попереднього присудження.

Премія може бути присуджена громадянам України, іноземцям та особам без громадянства.

На здобуття Премії щорічно подаються:

  • клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора ( авторів);
  • примірник твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення;
  • копія паспорта (у разі висунення на здобуття Премії колективу - копії паспортів кожного члена колективу).

Днем висунення твору на здобуття Премії вважається день подачі документів.

Клопотання подаються організаціями, установами, підприємствами, творчими спілками, редакціями газет, журналів, телерадіокомпаній, інформагентств.

Зазначені матеріали надсилаються на адресу:
01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2. Державний комітет телебачення та радіомовлення України з поміткою: На здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Довідки про порядок прийому за телефоном-факсом: (044) 278-86-96.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області