Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух провів змістовну зустріч з представниками гуманітарної організації “Лікарі без кордонів”

1 грудня 2022 - 08:00

Начальник Запорізької ОВА разом з головою місії в Україні Франсуа Дефлосом та керівником Проєкту у Запорізької області Су Бакнелом обговорили гуманітарну ситуацію в регіоні, зокрема, акцентували на питаннях постачання ліків та роботі медичних установ на тимчасово окупованих територіях. 

У заході також взяли участь заступник голови ЗОВА Віталій Сиволап, директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич і начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артур Бойко. 

Незалежна міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» надає безоплатну гуманітарну та надзвичайну медичну допомогу населенню, яке постраждало в результаті збройних конфліктів, голоду, епідемій, вимушеної міграції та стихійних лих. Місія реалізує численні проєкти в 80 країнах світу. 

Що стосується міста Запоріжжя, на сьогодні у мобільних клініках працює 15 осіб місії “Лікарі без кордонів”. Найближчим часом міжнародна організація планує розширити мережу. Також наприкінці квітня 2022 року влада міста Запоріжжя та “Лікарі без кордонів” підписали Меморандум. В його рамках вони допомагають вимушеним переселенцям, надають їм медичну та психологічну допомогу, зокрема, працюють з важкохворими людьми. 

Так, під час зустрічі міжнародна місія та представники обласної влади обговорили питання евакуації, потреби у спеціалізованому медичному транспорті, генераторах, розгортанні мобільних медичних пунктів, додатковому обладнанні для “Пунктів Незламності” тощо. Олександр Старух також зазначив, що ситуація в області залишається складною. Окупанти продовжують порушувати правила ведення війни. В першу чергу від цього страждає цивільне населення. На територіях, які знаходяться поруч з лінією зіткнення і досі перебуває невеликий відсоток місцевих мешканців. 

  • Постачання тих обсягів допомоги, яка в цілому необхідна на тимчасово окупованих територіях, неможливе через активні дії на лінії фронту. Крім того, медикаменти там здебільшого російського виробництва. Окупанти не пропускають наші гуманітарні вантажі. Тому ситуація дійсно складна. Але я хочу подякувати організації “Лікарі без кордонів” за те, що допомагаєте нашим людям тут. Дійсно, місто Запоріжжя стало прихистком для десятків тисяч вимушено переміщених осіб, які тікали від війни. У нас невпинно працюють гуманітарні хаби та центри допомоги ВПО. Але роботи ще багато. Тому сподіваємося на подальшу плідну співпрацю, - підсумував Олександр Старух.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області