Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пошкоджені комунальні мережі на території Запорізької області продовжують відновлювати спеціалісти

13 січня 2023 - 12:50

На сьогодні, 13 січня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 24 118 споживачів у 71 населеному пункті Запорізької області.

Вчора ПАТ «Запоріжжяобленерго» завершило роботи з відновлення енергопостачання 200 родин м. Запоріжжя, що були знеструмлені внаслідок ракетних обстрілів обласного центру окупаційними військами рф. Також були заживлені 74 абоненти Запорізьких міських електромереж, які станом на минулий ранок залишалися без енергопостачання через технологічне порушення. По решті території ситуація не змінилася.

По Гуляйпільському та Оріхівському районним відділенням, а також по Степногірській дільниці через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи вчора не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

На ранок по м. Запоріжжя має місце 1 одиничне відключення.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За минулу добу ситуація із газопостачанням змін не зазнала. За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 150 028 абонентів у 211 населених пунктах області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в області повністю відключені 199 та частково 12 населених пунктів. Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 16 населених пунктів Василівського та Пологівського районів.

На підконтрольній території залишаються пошкодженими 12 об’єктів водопостачання (у т.ч. 2 каналізаційні насосні станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень. У м. Запоріжжя на сьогодні внаслідок обстрілів вибуховими хвилями пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами) на 19 котельнях, 3 центральних теплових пунктах та насосних.

На центральній котельні м. Вільнянськ внаслідок обстрілу також були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами). Для можливості здійснення господарської діяльності та забезпечення безпечних умов праці персоналу на всіх котельнях, теплових пунктах та насосних пошкоджені віконні прорізи були тимчасово закриті плитами ОSB.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Оріхів, Новоданилівка, Білогір’я, Дорожнянка, Полтавка, Чарівне, Новоандріївка, Мала Токмачка, Ольгівське, Шевченко, Малинівка, Щербаки, Залізничне, Степове, Кам’янське.

Надійшло 27 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів