Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух перевірив відновлене укриття в обласному закладі освіти

13 січня 2023 - 19:25

Очільник Запорізької ОВА  відвідав одну із шкіл - інтернатів обласного підпорядкування. Під час візиту мав нагоду поспілкуватися з керівництвом школи щодо потреб й поточних проблемних питань. 

Зокрема, Олександр Старух перевірив стан укриття, де нещодавно завершились ремонтні роботи. Як зазначила директорка навчального закладу, щоб повністю обладнати сховище знадобилося близько двох місяців. Працівники школи зі старого підвального приміщення зробили класи для навчання, санвузол та кімнати для відпочинку. Крім того, є питна й технічна вода, необхідні медикаменти та запас їжі. 

  • Ми змогли в коротший термін привести до ладу наше укриття. Маємо тут кімнати та класи для дітей. За кошти від держави та обласної влади вдалося встановити нову вентиляцію, потужні фільтри, обладнати санвузол, купити необхідні меблі, а також відновити три евакуаційних виходи, один з яких знаходиться під землею. У разі обвалу будівлі у дітей буде можливість швидко залишити школу. Зокрема, ми обладнали приміщення, де можна перебувати під час радіаційної небезпеки, - розповіла директорка школи-інтернату Катерина Шарікова.

Олександр Старух зазначив, що від відповідальних керівників залежить насамперед безпека дітей. Тому важливо облаштовувати укриття таким чином, щоб їх могли використовувати не лише як місце, де слід перечекати повітряну тривогу, але й як простір для навчання. 

  • Дякую вчителям і керівникам закладу за те, що вони зробили все від них залежне заради безпечного перебування у школі. Тепер діти можуть здобувати освіту офлайн у гарно облаштованому укритті та проводити час разом із педагогами та однокласниками. Сховище фактично вдалося відновити “з нуля” та обладнати необхідним. Для цього доклали великих зусиль та проявили терпіння. Так тримати, - наголосив Олександр Старух. 

Крім того, під час візиту керівника ЗОВА вихованці навчального закладу співали щедрівки, а також розмальовували пряники, які потім передадуть військовослужбовцям. 

 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров