Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підтримка волонтерського руху та спортивні здобутки: чим зайнята молодь Запорізького регіону

16 січня 2023 - 16:30

Про реалізацію державної молодіжної політики під час дій воєнного стану та спортивні досягнення Запорізької області в 2022 році розповіла начальниця Управління молоді та спорту ЗОВА Наталія Власова на нараді очільника Запорізької ОВА Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів, керівниками районних військових адміністрацій та територіальних громад.

З початком російської агресії всі масові заходи були заборонені, тому навчально-тренувальний та змагальний процес в країні також був призупинений. Попри це спортсмени регіону продовжили відстоювати Україну на міжнародній арені. Їх високі спортивні досягнення є підтвердженням того, що Україна – це нація справжніх героїв. 

  • Навіть в умовах війни завдяки нашим спортсменам гімн України звучав у різних куточках світу, а наш прапор нагадує про незламність і силу волі українців до перемоги. Так, за рік війни спортсмени Запорізької області з олімпійських, неолімпійських та видів спорту для осіб з інвалідністю завоювали 59 медалей на чемпіонатах Світу та Європи та 213 медалей на чемпіонатах та кубках України, - розповіла Наталія Власова.

Посадовиця зазначила, що до війни на території регіону функціонували 13 молодіжних центрів, 7 з яких наразі знаходяться на непідконтрольній території і тимчасово призупинили свою діяльність. Інші продовжують працювати.

З першого дня повномасштабної війни весь колектив молодіжної та спортивної сфери об’єднався і долучився до укріплень міста, патрулювання вулиць обласного центру, розвантаження гуманітарної допомоги, чергування у центрі прийому тимчасово переміщених осіб та налагодження роботи у фільтраційному хабі для організованого виїзду.  

За координації Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОВА  юнаки з перших днів війни згуртувалися та стали самоорганізованими сервісними хабами, на базі яких проводиться інформаційний спротив. Також посадовиця зазначила, що задля допомоги населенню довелося перепрофілювати більшість закладів: деякі установи стали прихистком для ВПО, а деякі наразі облаштовують як “Пункти Незламності”. Серед основних волонтерських центрів:

  • Обласний центр молоді, який забезпечує збір даних про всі наявні потреби та ресурси, підтримку волонтерських ХАБів та центрів соціально – психологічної підтримки для молоді та опікується пошуками необхідного оснащення, забезпеченням речами, продовольством, засобами гігієни ряду шелтерів для ВПО.

  • КЗ «Обласний центр патріотичного виховання молоді» ЗОР сумісними зусиллями з ГО «ВОГНИК – Запоріжжя» створили волонтерський хаб, який крім надання матеріальної допомоги та психологічної підтримки проводить тренінги з безпечної поведінки цивільного населення в зоні бойових дій та надання першої допомоги.

Інформаційний проект в соціальній мережі Faсebook «Щоденник молоді, що вражає», регулярно публікує історії, які демонструють внесок запорізької молоді, громадських активістів та спортсменів у наближення Перемоги, у боротьбу з російським агресором.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів