Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підтримка Запорізької області з боку міжнародної спільноти: Юрій Малашко провів змістовну зустріч з делегацією УВКБ ООН

1 березня 2023 - 11:05

Про деокупацію територій, підтримку постраждалого населення від збройної агресії рф говорили під час зустрічі керівника ЗОВА Юрія Малашко з головою саб-офісу у м. Дніпро Октавіаном Мохореа. 

До обговорення нагальних питань регіону також долучилися начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОДА Юрій Бойко, радниця Агентства ООН з питань соціального захисту Олександра Литвиненко та спеціалістка з питань соціального захисту Вікторія Тютюнник.  

З початку повномасштабного вторгнення УВКБ ООН надає непродовольчу допомогу населенню, яке постраждало від війни з росією. З березня 2022 року й до сьогодні Агентство забезпечує регіон необхідним: термоковдрами, сонячними лампами, гігієнічними наборами, предметами побуту, ліжками тощо. Окрім цього, міжнародна організація долучилася до облаштування “Пунктів Незламності” та передала громадам потужні генератори. 

  • Запорізький регіон завжди у нашому пріоритеті, тому що ви стали транзитним містом для людей, які тікали від війни з Херсону, Маріуполя та інших куточків України, де велися бойові дії. Наша організація працює у напрямку екстреного відновлення житла, у тому числі ми надаємо набори першої необхідності для ВПО. Також до нас постійно звертаються люди, які втратили документи, консультуються з інших юридичних питань, працюють з психологами тощо. Ми не плануємо зупинятися та будемо далі допомагати нужденним. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю, - звернувся до керівника ЗОВА Юрія Малашко голова саб-офісу у м. Дніпро Октавіан Мохореа. 

Під час зустрічі очільник регіону наголосив на важливості аналізувати потреби населення та розподіляти гуманітарну допомогу за цільовим призначенням. Окрім цього, присутні акцентували на питанні швидкого відновлення житла, яке постраждало від терористичної діяльності ворога. Так, УВКБ ООН у справах біженців вже надали понад 1000 квадратних метрів тарпуліну 432 особам для екстреного ремонту частково зруйнованих будинків після ракетних обстрілів.

  • Ми всі воюємо за перемогу та свою незалежність. Україна вже рік страждає від ракетних обстрілів, ядерних погроз та залякування населення з боку російських окупантів. Тож, хочу вам подякувати за роботу й за те, що не залишили нас у тяжкий час. Підтримка з боку міжнародних організацій для нас дуже важлива та суттєва. Так, у нас є багато проблемних питань та важливих справ, які потребують нагального розв’язання. Це й соціально-економічна складова, й гуманітарна. Але ми всі очікуємо на скорішу деокупацію наших територій. Як наголосив Президент України Володимир Зеленський, вона має статися вже у цьому році. Ми сильна нація, тому будемо боротися до кінця, - сказав керівник ЗОВА Юрій Малашко. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів