Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сфера медицини в умовах війни: Юрій Малашко провів ознайомчу нараду з керівниками закладів охорони здоров'я обласного підпорядкування

2 березня 2023 - 17:50

Поточний стан справ в закладах охорони здоров'я обласного підпорядкування та проблемні питання обговорили на нараді, яка відбулась під головуванням керівника Запорізької ОВА Юрія Малашка. У засіданні також взяли участь заступник голови ЗОДА Віталій Сиволап, директор Департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич, а також керівниками закладів охорони здоров'я обласного підпорядкування.  

Насамперед лікарі доповіли про стан постраждалих внаслідок ворожої атаки на житловий будинок у Запоріжжі. Медики продовжують виконувати свої функції та цілодобово рятують життя нашим військовим і цивільним. 

  • Ворог вночі завдав удар по обласному центру, знову по житловому будинку ракетами С-300. Дякую нашим лікарям, які надають всю необхідну допомогу та змогли багатьом врятувати життя. Оскільки такі снаряди летять дуже швидко, прошу не нехтувати безпекою, у тому числі і в медичних установах, - наголосив очільник регіону Юрій Малашко.

З 24 лютого мережа лікувальних закладів регіону почала працювати як єдиний військово-цивільний медичний простір. Однак, в умовах війни сфера медицини зазнала змін. Під час наради присутні акцентували на питаннях кадрового потенціалу, виплат заробітних плат та фінансового резерву. У деяких закладах охорони здоров’я скоротилася чисельність працівників, частина персоналу залишається на простої або виконує роботу дистанційно.

Що стосується матеріально-технічного забезпечення, за період воєнного стану заклади охорони здоров’я отримали генератори на випадок тривалих відключень електроенергії та сучасне медичне обладнання, у тому числі від міжнародних донорів. Директор профільного Департаменту Олексій Кулинич також зазначив, що гуманітарна допомога у вигляді медикаментів та іншого необхідного спорядження для наших лікарень надходитиме й надалі. 

 


На завершення учасники наради торкнулися теми щодо випадків колаборації медичного персоналу, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях. За словами представників лікарських установ, з тими працівниками, хто перейшов на бік ворога, вже зупинили трудові договори.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум