Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформація для ВПО

Запорізька ОВА та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців підписали Меморандум про взаєморозуміння

7 березня 2023 - 18:00

Начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко зустрівся з делегацією УВКБ ООН у справах біженців на чолі з Кароліною Ліндхольм Біллінг. У заході також взяли участь Голова саб-офісу в м. Дніпро Октавіан Мохореа й начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОДА Артур Бойко.

Очільник регіону наголосив, що ворог продовжує обстрілювати житлові будинки та руйнувати об’єкти інфраструктури. Після терористичної атаки на п’ятиповерхівку у центрі Запоріжжя постраждалі мешканці край потребують допомоги. 

  • Хочу подякувати УВКБ ООН за підтримку нашого регіону у надскладні часи. Дійсно, є багато проблемних питань, які можливо розв’язати разом. Будемо плідно працювати над цим та наближати довгоочікувану перемогу, - сказав керівник ЗОВА Юрій Малашко.

Під час зустрічі представниця УВКБ ООН у справах біженців  розповіла про візит до зруйнованого ворогом будинку та окреслила основні напрямки роботи організації. Міжнародні гості також запевнили, що вони надаватимуть всебічну допомогу й після деокупації територій. Адже одне з ключових завдань для всіх - забезпечити повернення вимушених переселенців додому.

  • Програма діяльності УВКБ ООН насамперед спрямована на сферу захисту громадян, які постраждали внаслідок воєнного конфлікту. Наші фахівці надають як юридичну допомогу, так і психосоціальну. Окрім цього, люди можуть отримувати грошову та непродовольчу підтримки, зокрема, ми допомагаємо з будівельними матеріалами для відновлення домівок після ракетних обстрілів, - розповіла представниця УВКБ ООН у справах біженців

На завершення зустрічі начальник ЗОВА Юрій Малашко та Кароліна Ліндхольм Біллінг підписали Меморандум про взаєморозуміння. Документ визначає процедурні основи співпраці між Сторонами з метою впровадження спільних дій і реалізації проєктів задля надання підтримки постраждалим від конфлікту, внутрішньо переміщеним особам та тим, хто повертається до своїх місць проживання.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також