Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

30 травня 2023 - 14:30

На сьогодні, 30 травня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання на підконтрольній території Запорізької області відключено 79 населених пунктів, з них 67 - протягом тривалого часу. Без електропостачання 25 783 споживача.

Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання понад 3,1 тис. споживачів. На Оріхівщині енергетики завершили роботи з ліквідації пошкоджень в електромережах, спричинених черговою рашистською атакою на мирні громади, та заживили 179 домівок місцевих мешканців. Також завершені роботи з відновлення енергопостачання частини споживачів Запорізького району, що було порушено через несприятливі погодні умови, заживлено 2 970  абонентів. На жаль, на сьогоднішній ранок через технологічні порушення маємо нові пошкодження в електромережах Запорізького району, знеструмлено загалом ще 1 363 домоволодіння. Там, де це дозволяє безпекова ситуація, аварійно-відновлювальні роботи вже розпочато. По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на 8-00 30.05.2023 відключено 38 населених пунктів Пологівського та Запорізького районів (14 566 абонентів), з них частково 14 населених пунктів Запорізького району (581 абонент).

У інших населених пунктах аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 11 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 71 об’єкт (у т.ч. 1 каналізаційні очисні споруди, 4 водопровідні станції та 5 каналізаційних насосних станцій, 40 артезіанських свердловин, 16 водонапірних башт, 5 допоміжних та адміністративних споруд підприємств водопровідно-каналізаційного господарства), водопровідні та каналізаційні мережі.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 6 651 домоволодіння.

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області