Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі привітали малечу з Міжнародним днем захисту дітей

2 червня 2023 - 13:20

Обласна влада продовжує активно підтримувати дітлахів пільгових категорій, зокрема тих, які виїхали з зони бойових дій. За дорученням голови Запорізької ОВА Юрія Малашка напередодні Міжнародного дня захисту дітей відпрацьовано питання організації безпечного простору для проведення святкового дня. Так, в обласному центрі відбулась низка заходів на базі районних хабів для внутрішньо переміщених осіб, а також організована святкова програма для дітей.

В концертному залі обласного центру для прийомних родин, опікунів та дитячих будинків сімейного типу з дотриманням безпекових умов  відбувся урочистий захід до Міжнародного дня захисту малечі. Тут зібралися 85 родин, серед яких й ті, які рятуючи своїх дітей від війни виїхали з небезпечних територій до обласного центру.

Принагідно відзначили працівників Служб у справах дітей, які долучилися до евакуації родин з дітьми до більш безпечних місць, а для малечі влаштували цікавий мистецький захід.

  • Нашим дітям бажаю миру, а батькам - можливість забезпечити гідні умови для них. На жаль, ворог робить все, аби ми не святкували та не згадували про тих, кого нема з нами. Хочу, щоб діти України мали справжнє дитинство. Разом будемо працювати на світле майбутнє дітлахів, - зазначив Юрій Малашко.

Начальниця Служби у справах дітей Антоніна Матвєєва наголосила, що організація таких мистецьких заходів допомагає малечі відчути захист та відволіктися від складних реалій війни. Особлива увага приділяється, зокрема дітям з числа ВПО та дітей, позбавлених батьківської турботи.

  • Незабаром, наші діти зможуть відпочити в Буковелі, в рамках ініціативи Першої Леді, та відчути справжнє літо. А сьогодні ми влаштовуємо традиційні свята в обласному центрі, щоб порадувати малечу. Наші діти дуже мужні, але, на жаль, занадто швидко стали дорослими. Сподіваюся, що дуже скоро до них повернеться справжнє та безтурботне дитинство, - зазначила посадовиця.

 


Департамент  культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів