Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Міжнародний день донора крові Юрій Малашко привітав міцний тил медичного фронту - наших донорів.

14 червня 2023 - 14:10

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко привітав почесних донорів та колектив КНП "Запорізький обласний центр служби крові" зі святом. Крім цього, представники ОДА, районних військових адміністрації, ГУНП та ДСНС взяли участь у добровільній акції зі здачі крові для наших поранених захисників та цивільних, що постраждали від ворожих обстрілів.

  • Донорство - це дуже важлива справа. Роки війни показали нам, що достатній запас крові здатний врятувати бійця на полі бою. Ваша робота надзвичайно важка та важлива, але саме нею ви допомагаєте наблизити перемогу!, - зазначив Юрій Малашко.

З нагоди свята очільник ЗОВА вручив нагороди та грамоти за важку роботу. Так, за активну громадську позицію, високий професіоналізм, вагомий внесок у забезпечення організації донорства в умовах воєнного стану та з нагоди Всесвітнього дня донора крові очільник ЗОВА нагородив Грамотою Запорізької обласної державної адміністрації колектив КНП «Запорізький обласний центр служби крові».

Крім цього, Указом Президента України за активну громадську позицію, значний особистий внесок у рятування життя людей в умовах воєнного стану та з нагоди Всесвітнього дня донора крові Відзнакою Президента України «За оборону України» нагородили Олексія Пологова - почесного донора України.

Також, за вагомий внесок в організацію та проведення інформаційно-просвітницької роботи щодо пропаганди здорового способу життя та донорства, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі почесною грамотою Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольгу Редозубову, Юрія Жаболенка та Ірину Ішиміклі.

В КНП "Запорізький обласний центр служби крові" зазначають, що після початку повномасштабного вторгнення кількість охочих здати кров та допомогти нашим захисникам на фронті стало значно більше. Попри таке навантаження працівники відповідально тримають власний фронт.

  • Покликання донора, його відданість справі та людям завжди було і буде важливим. Особливо сьогодні, коли йде війна. Раніше, переливання застосовували під час хірургічних втручань, тяжких хвороб, то зараз це, звичайно, поранені бійці, завдяки яким ми маємо відносно мирні дні, - зазначають в службі крові.

Вітаємо з професійним святом та дякуємо за вашу працю та дякуємо за те, що рятуєте життя!

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області