Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко відвідав нескорену Гуляйпільщину

14 червня 2023 - 19:00

Сьогодні очільник Запорізької ОВА відвідав з робочим візитом нескорене місто на лінії вогню та поспілкувався з місцевими жителями. Разом з головою Гуляйпільської міської територіальної громади Сергієм Ярмаком проінспектував роботу та укомплектованість розгорнутих “Пунктів Незламності”, бомбосховищ та укриттів. 

Наразі в місті немає ані електрики, ані водопостачання, і навіть просте перебування на вулиці може бути небезпечним. Завдяки спільним зусиллям органів влади, благодійних фондів, міжнародних організацій та населення вдалося створити місця, де зосереджені всі необхідні речі, зокрема запаси води, продуктів. Також тут можна скористатися послугами перукаря, душовими кабінами та пральними машинами та просто відпочити в безпеці.

В одному з таких осередків безпеки Юрій Малашко зустрівся з гуляйпільцями, які не покинули рідну громаду. Очільник ЗОВА відзначив тих, хто попри постійні обстріли, ризикуючи власним життям працював на благо Гуляйпільщини та її мешканців.

  • Наші хлопці роблять все можливе, щоб звільнити Запорізьку область і на нашу територію прийшов довгоочікуваний мир і перемога. Кожен з нас робить свою роботу: хтось - зброєю, а хтось добрими справами та відповідальним виконанням своїх обов'язків. Особливо це важливо тут, на Гуляйпільщині, - зазначив Юрій Малашко.

Очільник ЗОВА зустрівся з близькими загиблих, чиї життя відібрала керована авіаційна бомба під час удару по місцевій лікарні, а також поспілкувався з постраждалими медсестрами, які після отриманих поранень продовжують надавати місцевому населенню невідкладну медичну допомогу.

Так, за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги та рятування життя людей в умовах воєнного стану, сумлінне виконання професійного обов’язку відзнакою Президента України «За оборону України» нагороджені:

  • Cвітлану Шмигу (посмертно) - молодшу медичну сестру амбулаторії загальної практики сімейної медицини м.Гуляйполя КНП «Гуляйпільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Гуляйпільської міської ради;

  • Світлану Калініченко - молодшу медичну сестру КНП «Гуляйпільська міська лікарня» Гуляйпільської міської ради;

  • Тетяну Троян - молодшу медичну сестру КНП «Гуляйпільська міська лікарня» Гуляйпільської міської ради.

Також, за високий професіоналізм, сумлінне виконання службового обов’язку відзнакою Президента України «За оборону України» посмертно нагороджено Романа Івченка - слюсаря-сантехніка КНП «Гуляйпільська міська лікарня» Гуляйпільської міської ради.

Крім цього, Юрій Малашко вручив подяки за сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у надання кваліфікованої медичної допомоги військовослужбовцям та мирному населенню в умовах воєнного стану колективу КНП «Гуляйпільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Гуляйпільської міської ради та колективу КНП «Гуляйпільська міська лікарня»  Гуляйпільської міської ради.

Крім цього, Юрій Малашко провів нараду з представниками місцевої влади щодо спільних дій та першочергових заходів на деокупованих територіях й дав відповідні доручення.



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області