Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

СБУ ідентифікувала ще 11 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які фабрикували справи проти українців

12 лютого 2024 - 13:15

Cлужба безпеки системно викриває колаборантів, які допомагають російським загарбникам поширювати кремлівський режим у тимчасово окупованих регіонах України.

У результаті комплексних заходів встановлено особи ще 11 колаборантів, які вступили до створеного агресором «головного управління мвс рф Запорізької області».

Після отримання «посад» колаборантам видали «посвідчення» та формений одяг російського зразка, а також вогнепальну зброю. Це дозволяло їм вільно пересуватися по захопленій частині Запорізької області та проводити каральні заходи проти місцевих жителів.

Під час таких «рейдів» російські окупанти разом зі своїми поплічниками викрадали людей прямо «посеред» вулиці та відвозили їх у російські катівні.

У застінках до людей застосовували жорстокі тортури, у тому числі катували струмом і протягом тривалого часу залишали без води.

Таким чином рашисти фабрикували «справи» проти українців, яких намагалися схилити до співпраці з ворогом або визнати себе «винними» у причетності до партизанського руху.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Заходи з документування злочинної діяльності проводили співробітники УСБУ в Запорізькій області, під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя