Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники ТЦК та СП розповіли про особливості навчання у військових вишах та хід приписної кампанії в Запорізькій області

29 лютого 2024 - 16:10

Протягом січня-березня до призовних дільниць  мають приписатися юнаки, яким цього року виповнюється 17 років. Приписка проводиться відповідними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

Про це, а також про навчання у вищих військових навчальних закладах та коледжах й військову службу за контрактом розповіли представники Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в офіційному Медіацентрі при ОДА. 

Начальник відділу призовного сектору комплектування Запорізького обласного ТЦК та СП Максим Сердюк зазначив, що відповідно до Конституції України та Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу” з метою встановлення на облік, визначення кількості призовників, їхнього ступеня придатності до військової служби здійснюються заходи з приписки до призовних дільниць. 

Для цього юнаки - цьогоріч 2007 року народження - зобов'язані особисто прибути до відповідного ТЦК та СП в строк, зазначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких встановлено Міністерством оборони України. Максим Сердюк наголосив, що навіть якщо хлопець не отримав повістку, він до кінця березня має прибути до відповідної установи. 

Крім цього, заступник начальника РТЦК та СП - начальник відділення рекрутингу та комплектування Бердянського РТЦК та СП Максим Кара розповів про отримання військової освіти. В Україні функціонує велика кількість навчальних закладів із профільною підготовкою - коледжі, ліцеї, університети, академії, військові інститути та кафедри військової підготовки. 

На військову службу на посади курсантів до ВВНЗ приймаються громадяни України за власним бажанням (як юнаки, так і дівчата), які закінчили загальноосвітні навчальні заклади, склали вступні іспити, а також придатні до військової служби за станом здоров’я і віком: цивільна молодь від 17 до 35 років, в тому числі ті, кому 17 років виповнюється в рік зарахування на навчання; військовослужбовці та військовозобов’язані віком від 18 до 35 років, які не мають військових звань офіцерського складу. 

Серед переваг такої освіти є безоплатна форма навчання, гарантоване працевлаштування на п’ять років за першим офіцерським контрактом, а також отримання не лише військової, а й цивільної спеціальності, яка є конкурентоспроможною на ринку праці. 

Термін навчання у вищих військових навчальних закладах складає від 4 до 5,5 років, а в закладах фахової передвищої військової освіти - від 2 до 3 років в залежності від обраної спеціальності. Щоб отримати детальну інформацію, кандидат може звернутись до найближчого до нього центру ТЦК та СП. 

Також представники ТКЦ та СП розповіли про особливості проходження військової служби за контрактом. Його можуть підписати громадяни України та іноземці від 18 до 60 років. Основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є придатність за медичними показниками та показниками профвідбору, фізична підготовленість та психологічна стійкість, а також базова загальна освіта та вище.


 

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги