Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

27 березня 2024 - 18:30

Запорізька область та департамент Атлантична Луара, що знаходиться на заході Франції, встановили партнерські відносини, щоб спільно працювати над розвитком обох регіонів. Ініціатива «Мости довіри» від програми співпраці між ЄС та Україною U-LEAD дозволила представникам обох сторін обговорити можливості співпраці. 

Зустріч пройшла в онлайн-форматі. Запорізький регіон представили голова обласної державної адміністрації Іван Федоров та керівник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОДА Артур Бойко. Також до обговорення долучилися представники міської влади Запоріжжя. 

Іван Федоров привітав учасників заходу та підкреслив важливість зустрічі, зазначивши: 

– Ми вдячні Франції за допомогу, яку вона надає українцям, що змушені були виїхати з України. Також ми раді, що отримали унікальну можливість – побудувати віртуальний міст між Нантом та Запоріжжям, – звернувся до присутніх голова облдержадміністрації. 

Він наголосив, що у зв’язку з окупацією Запорізької області на 72% вкрай важливо забезпечити потреби внутрішніх переселенців, які наразі мешкають у Запоріжжі. З цією метою обласною та міською владою вже розроблено ряд відповідних проєктів. Вони передбачають реконструкцію та будівництво модульних містечок для тимчасового проживання  внутрішніх переселенців, створення безпечних умов для офлайн навчання шляхом будівництва надійних укриттів у школах, обмін досвідом між педагогами та учнями для покращення навчального процесу, будівництво медичних закладів для забезпечення якісної високотехнологічної допомоги як військовослужбовцям, так і цивільним, що постраждали внаслідок ракетних обстрілів.

Після презентації та обговорення наступних кроків представники муніципалітетів домовилися підготувати план заходів для подальшої роботи. В U-LEAD зазначають, що наразі важливо, аби два муніципалітети змогли самостійно тримати сталий зв’язок, сформували команди, які б відповідали за взаємодію, і працювали як над формальною стороною партнерства через укладення угоди, так і над практичними заходами.

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги