Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

29 березня 2024 - 15:45

Три сучасні  цифрові навчальні центри, в яких діти можуть вчитись та надолужувати освітні втрати, психоемоційно розвантажуватись та заводити нових друзів, відкрито у двох громадах Запорізького району. На відкриття одного з таких  осередків освіти до Широківської громади завітав заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Євген Мироненко.

  • Я радий, що завдяки нашим партнерам у дітей з’явилися нові затишні позашкільні простори, де вони можуть навчатися, проводити час з користю та знаходити нових друзів. Як батько я чудово розумію, наскільки це важливо, – підкреслив Євген Мироненко. 

Цифрові навчальні центри для дітей в Запорізькій області створено завдяки співпраці з БО «БФ «Посмішка ЮА», підтримці міжнародної гуманітарної організації Save the Children та матеріальній підтримці Міністерства закордонних справ Фінляндії. 

  • Це безпечний багатофункціональний простір, розрахований для дітей різних вікових категорій. Серед відвідувачів як дошкільнята, так і підлітки. Діти віком від 5 до 17 років можуть не тільки вчитися, а й корисно проводити позашкільний час разом із фасилітаторами благодійного фонду, використовуючи сучасну техніку, – розповіла комунікаційна менеджерка БФ «Посмішка ЮА» Анастасія Нечет.

Цифрові освітні центри не замінюють заклади освіти, але надають безпечний доступ до дистанційної та неформальної освіти дітям, які не можуть здобувати її очно, а також потребують додаткового супроводу в навчанні. Тут вони можуть соціалізуватися, отримати профорієнтаційну підтримку, допомогу в підготовці до іспитів тощо.

 

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги