Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька обласна військова адміністрація та Ощадбанк домовилися про здешевлення кредитів для місцевого бізнесу

3 квітня 2024 - 18:55

Меморандум про співпрацю задля здешевлення кредитів для мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) підписали Запорізька обласна військова адміністрація та Ощадбанк. Це дозволить забезпечити доступні фінансові ресурси для відновлення економіки області й збільшення кількості робочих місць.

– Нова програма співпраці з Ощадбанком – це нові можливості для підприємців Запорізької області, адже банк має успішний досвід підтримки бізнесу по всій Україні, включаючи прифронтові території. Сподіваюся, що після підписання меморандуму обсяг кредитів для бізнесу Запорізької області з боку Ощаду зросте, – зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Йдеться про спільні кредитні продукти для підприємців від Ощаду та ОВА. Передбачається, що банк розширить перелік кредитних пропозицій для підприємців, а обласна влада допоможе з їхнім здешевленням шляхом часткової компенсації відсоткової ставки. Також меморандум містить положення щодо залучення міжнародних програм підтримки бізнесу до співпраці з підприємцями, допомоги в підготовці бізнес-планів, надання грантів тощо.

– Ми співпрацюємо вже з десятьма військовими адміністраціями по всій Україні, щоб стимулювати розвиток певних сегментів бізнесу в регіонах навіть попри повномасштабну війну. Підтримка економічного відновлення та розвиток підприємництва серед пріоритетів роботи Ощадбанку. Завдяки залученню до наших ініціатив різноманітних партнерів: на загальнодержавному, регіональному та міжнародному рівнях нам вдалося досягти суттєвих успіхів у цій сфері. Дякуємо, що героїчна Запорізька область також приєдналася до програм підтримки бізнесу, – зазначив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за напрям ММСБ Наталя Буткова-Вітвіцька зазначила, що попри тимчасову окупацію частини Запорізької області обласне управління банку нарощує обсяги підтримки місцевого бізнесу.

– Протягом минулого року ми збільшили кредитний портфель ММСБ в області і додатково залучили майже 200 активних клієнтів цього сегменту. Влітку 2022 року саме у Запорізькій області Ощад уклав першу для представників банківського сектору угоду в рамках співпраці з Експортно-кредитним агентством (ЕКА). Переконана, що сьогоднішнє підписання дозволить ще більше активізувати співпрацю нашого банку з місцевими підприємцями, – прокоментувала представниця банку.

Обласне управління Ощаду в Запорізькій області є активним учасником пільгових програм підтримки підприємництва. За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» у 2023 році Ощад видав в області шістдесят чотири кредити на 165 млн грн, а за два місяці поточного року – вісім позик на 27 млн грн.

За допомогою Ощаду торік 178 підприємців Запорізької області отримали державні гранти єРобота на суму 165 млн грн, вже у 2024-му такі гранти отримали 63 підприємці та суму 33 млн грн.


 

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят