Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька обласна влада та CARE International об'єднали зусилля для допомоги людям, постраждалим від війни

4 квітня 2024 - 18:35

Обмін інформацією та статистичними даними про потреби ВПО та вразливих верств населення, надання різних видів гуманітарної допомоги, підтримка структур, які надають психосоціальні послуги - основні напрями Меморандуму про співпрацю, який сьогодні підписали керівництво Запорізької області та представники міжнародної гуманітарної організації CARE International.

Голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров подякував міжнародним партнерам за підтримку та підкреслив важливість координації зусиль:

- Цей меморандум дозволить нам чітко спланувати спільні дії та надати ефективну допомогу як місцевим жителям, так і вимушеним переселенцям, – зазначив керівник регіону.

Селена Козакевич, регіональний директор CARE International по Півдню України, розповіла про роботу організації в Україні. Один з напрямків діяльності гуманітарної місії CARЕ - виплата багатоцільової грошової допомоги мешканцям Оріхівської громади. Розмір допомоги складає 10800 грн на кожного члена сім'ї.

У лютому міжнародний партнер передав паливні брикети мешканцям, які залишились в Оріхівській громаді. Понад 600 тонн твердого палива отримали 416 домогосподарств. Це допомогло оріхівцям пережити холоди. Долучилася організація й до 168 ремонтів житла потерпілих від обстрілів на Запоріжжі.

Селена Козакевич наголосила, що співпраця з обласною владою дозволить надати більш комплексну та підтримку мешканців Запорізької області:

Ми раді співпрацювати з обласною владою для допомоги жителям регіону, які постраждали від війни. Цей меморандум дасть можливість краще координувати наші зусилля та гарантувати, що люди, які потребують допомоги, її отримають, – зазначила представниця міжнародної організації.

Довідка: CARE International – це міжнародна гуманітарна організація, яка бореться з бідністю та соціальною несправедливістю в усьому світі. Заснована в 1945 році, CARE зараз працює в 111 країнах, де реалізує 1631 проект. З початку повномасштабного вторгнення росії CARE працює в Україні, щоб допомогти людям, які постраждали від військових дій.

Читайте також

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market