Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

18 квітня 2024 - 12:50

Ти як? З такого опитування розпочався тренінг «Стійкість молоді –  сила нації». Як розпізнати стрес та як з ним справитися дізнались майже  50 студентів коледжів та вишів. 

Психологи зазначають, що потрібно дбати про ментальне здоров’я, починаючи з підліткового віку, щоб потім люди не боялись та знали, куди звертатись по допомогу.

  •  Головне, аби молодь могла використовувати ці навички у повсякденному житті та поширювала їх, наголошує регіональний координатор Всеукраїнської програми «Ти Як?» та психолог Сергій Дружинін.

Єлизавета, учасниця тренінгу, поділилась, що дистанційне навчання та війна головні тригери стресу для неї. 

  • Такі заходи дуже важливі, особливо зараз, оскільки в умовах офлайну набагато менше спілкуюсь з людьми, а це - головна людська потреба. Тому я рада, що сьогодні зустрілась із друзями, – зізнається дівчина. 

Разом із психологом учасники тренінгу розбирали, що таке ментальне здоров’я та чи існує корисний стрес, обговорили інструменти для розвитку психологічної стійкості молоді. Опанували й ефективні практики, які сприятимуть контролю над емоціями та допоможуть дбати про свій внутрішній стан.

  • Вірю в те, що саме ваше покоління виросте з правильним розумінням, як піклуватись про своє ментальне здоров’я, – зазначила радниця голови Запорізької облдержадміністрації Наталія Будяк.

Учасниця тренінгу Ганна зізнається, що буде користуватись порадами спеціалістів у житті та розповість про них своїм друзям.

  • Через війну ми маємо великий відсоток вразливої молоді. Саме через цей тренінг я отримала нові навички та хочу передати ці знання своїм друзям, поділилася Ганна.

Тренінг провели за Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?», створеною за ініціативи Олени Зеленської. Його організували завдяки співпраці Запорізької ОДА, координаторів програми та Запорізької обласної студентської ради.

Читайте також