Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

25 квітня 2024 - 21:00

Запорізька область отримає півмільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів. Про це повідомив міністр Оксен Лісовий на брифінгу під час робочої поїздки до Запорізької області. Необхідність повернення дітей до очного навчання – спільна позиція Міністерства освіти та науки України та керівництва Запорізької області.

Вже подані проєкти будівництва укриттів, які дозволять здійснювати навчання, тому що ми знаємо, які тут є загрози. Додатково Уряд профінансує придбання автобусів для підвозу дітей з інших громад та для закупівлі необхідних для навчання гаджетів. Зробимо все можливе, щоб діти повернулися до очного навчання з урахуванням всіх безпекових умов, –  додав міністр. 

Незважаючи на проблеми воєнного часу, в Запорізькій області є достатня кількість висококваліфікованих педагогів, які можуть працювати як онлайн, так і в змішаному  форматі, запевнив керівник Запорізької області Іван Федоров. 

Сьогодні в нас є кадровий потенціал. Велика кількість освітян з тимчасово окупованих територій знаходиться на території міста Запоріжжя.Я впевнений, що ми будемо синхронізувати процеси: управління освіти Запоріжжя, Департамент освіти Запорізької ОДА, всі освітяни, які є в регіоні, – ми маємо працювати, як один єдиний організм, для досягнення мети – якісного освітнього процесу, – зазначив  Іван Федоров.

За прогнозом міністерства освіти, змішане навчання підвищить якість освіти. А для вирішення проблеми психосоціального розвитку дітей освітянам пропонують використовувати інструменти позашкільної освіти та організувати «таборові» школи.

Ми працюємо над створенням так званих «таборових» шкіл, в які зможемо вивозити дітей з регіонів на сесійні заняття. Там вони будуть комунікувати між собою, комунікувати з педагогами, з вчителями регіону. Працюємо над цим, – заявив міністр Оксен Лісовий.

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»