Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

29 квітня 2024 - 12:15

Вперше за останні три десятиліття жіноча юнацька баскетбольна команда із Запоріжжя виборола чемпіонський титул Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги. Тренуються чемпіонки в Запорізькій обласній ДЮСШ ЗОР під керівництвом тренерки Наталії Герц-Локацюк.

До складу команди входять 12 дівчат 2007-2008 рр. народження. Після початку воєнних дій майже половина спортсменок виїхали з батьками в більш безпечні регіони. Натомість команда поповнилася новими баскетболістками.

Серед них і Валерія Куценко, що приїхала до Запоріжжя влітку 2022 року з Верхнього Рогачика. Розповідає, що у  новій команді її підтримали, спільну мову з дівчатами знайшла швидко. Вже є результат – на чемпіонаті Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги її визнали кращою гравчинею.

Запоріжанка Ірина Баршак на баскетбольному майданчику – номер 1. Недаремно вона капітан команди – може організувати гру, налаштувати дівчат на перемогу.

Ніка Жданова тренується вже 5 років, але за зіркову команду грає останні два.

 - Баскетбол – командний вид спорту, але внесок кожного важливий. Відчуття щастя та ейфорії після перемоги надихають мене наполегливо тренуватися, –  ділиться дівчина.

У кожної з юних баскетболісток своє ставлення до спорту: для когось гра – це хобі, а хтось мріє побудувати спортивну кар’єру. Але разом вони непереможні.

- В цієї команди великий потенціал. Четверо з дівчат вже грають за юніорську збірну України, – відзначає тренерка Наталія Герц-Локацюк. 

Про потенціал та майбутні перемоги говорив президент Федерації баскетболу Запорізької області Валерій Елькінсон, вітаючи спортсменок з чемпіонським титулом. А начальниця управління молоді, фізичної культури і спорту Запорізької ОДА Наталія Власова вручила юним зіркам подяки за спортивні досягнення і пообіцяла команді всебічну підтримку.

- Ця перемога важлива не лише для вас, ваших батьків і тренерів. Вона важлива для всього Запоріжжя, бо ще раз підтвердила незламний дух нашого міста. Сподіваюсь, що вже наступного року ви так само достойно зіграєте у складі запорізької «Козачки» на чемпіонаті України серед дорослих, – сказала Наталія Власова.

 

Читайте також

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік