Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

9 травня 2024 - 18:15

7 золотих, 9 срібних та 2 бронзові медалі чемпіонату Європи з ушу привезли юні спортсмени Запорізької області. Змагання проходили в Швеції. Участь взяли 472 спортсмени з 29 країн світу.

Серед переможців:

  • Максим Жарун – 2 золоті та 1 срібна медаль; 

  • Лідія Соболь – 3 срібні медалі;

  • Данило Потуримець – 1 золота та 3 срібні медалі;

  • Марія Гук – золота та срібна медалі;

  • Дар'я Шмигля – 1 срібна та 2 бронзові медалі;

  • Олексій Хорошко – 3 золоті медалі.

Наймолодшим медалістом став семикласник Олексій Хорошко, який виборов для України цілих 3 золотих медалі.

– Неперевершені враження від чемпіонату. Було трошки лячно, адже велика конкуренція, проте завдяки підтримці тренера я впорався. Саме його поради допомагають мені у найважчі моменти на майданчику, – поділився  Олексій.

Дівчата також не відставали від хлопців – завоювали призові місця. Серед них і Марія Гук. Дівчина привезла додому золоту та срібну медалі. Каже, дуже хвилювалася, але змогла зібратися та проявити себе. 

– Поки їхала на змагання взагалі не переймалася. Хвилювання прийшло за декілька хвилин до виступу. Але все ж таки  вдалося опанувати себе й показати гідний результат. Я задоволена, – поділилася радістю Марія.

Начальниця управління молоді та спорту Запорізької облдержадміністрації Наталія Власова вручила подяки тренерам та їхнім вихованцям. Керівник Запорізької міської федерації ушу Максим Мороз відмітив, що спортсмени вже готуються до наступного сезону.

 

Читайте також