Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

17 травня 2024 - 13:00

В одному з Незламних хабів Запоріжжя зібралися представники викладацької спільноти Запорізького національного університету. Привід поважний – святкування Дня науки. Серед гостей – і завідувачка кафедри економічної кібернетики Наталія Максишко. Її нагородили Почесною грамотою Запорізької облдержадміністрації.

– Для мене ця нагорода – відзнака не тільки моєї роботи, але й роботи всієї кафедри. Ми готуємо конкурентоспроможних фахівців, які затребувані на виробництві як в Україні, так і за кордоном. А ще продовжуємо наукові дослідження, зокрема і щодо застосування штучного інтелекту в управлінні підприємствами. Тільки за останні три роки на нашій кафедрі відбувся захист дисертацій на здобуття ступенів доктора філософії та доктора економічних наук, – розповіла професорка.

Запорізький національний університет – флагман наукової роботи в нашому регіоні. В 2024 році, згідно з рейтингом наукової продуктивності, виш отримав статус «закладу з високим науковим потенціалом». Це висока оцінка університету, що працює у прифронтовому місті. 

– У нас збільшується кількість науковців і наукових шкіл, які плідно працюють не тільки на вітчизняному, але й на європейському рівні. Нам є чим пишатися. Головне – не втрачати набраний темп в наукових дослідженнях і робити все можливе, щоб наші розробки швидше приходили в соціум. З 1 вересня університет буде працювати в змішаному форматі. Впевнений, що завдяки цьому зможемо примножити наші здобутки, – сказав ректор ЗНУ Микола Фролов.

Наукові розробки в усі часи є рушійною силою економіки. Нині головне завдання науковців – робота задля перемоги. 

– Вже втретє ми відзначаємо День науки в умовах війни. Омріяна нами перемога напряму залежить від інновацій та новітніх технологій. Шлях від наукової ідеї до її реалізації нині дуже скоротився, тож науковці можуть втілювати в життя свої найсміливіші розробки, – відзначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Читайте також