Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У центрі уваги Ради регіонів – інвестиції та підприємці

31 травня 2010 - 14:07

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів щотижневу робочу нараду з начальниками структурних підрозділів ОДА. Захід відбувся за участю першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальцева та заступників голови ОДА Геннадія Фукса, Миколи Ярмощука,  Лариси Мефьодової.

Насамперед голова облдержадміністрації Борис Петров поінформував про подальші пріоритетні напрямки роботи Ради регіонів, які окреслив Президент України Віктор Янукович під час наради у Львові.

Одним з основних питань, яке обговорювалось на зборах Ради регіонів – інвестиційна політика України. Президент України Віктор Янукович висловив позицію, що держава буде займатись переважно великими інвестиційними проектами. Виключення складають проекти, які пов’язані з поліпшенням екології та ті, що спрямовані на розвиток депресивних територій.

Крім того, йшлося про необхідність створити у кожному регіоні країни інвестиційну компанію, яка буде підпорядкована Державному агентству України з інвестицій та інновацій.

Окрему увагу Президент України приділив підтримці підприємницької діяльності. Віктор Янукович зорієнтував Раду регіонів на першочергове вирішення таких питань як створення додаткових зон вільної торгівлі, напрацювання жорсткого антирейдерського закону, зниження енергоємності українського бізнесу.

Також під час наради начальники структурних підрозділів облдержадміністрації доповіли очільнику регіону про поточну роботу своїх управлінь.

Начальник Головного управління МНС України в Запорізькій області Олексій Лепський поінформував Бориса Петрова про ситуацію, яка склалася на територіях у зв’язку з ускладненими погодними умовами. Через велику кількість опадів протягом вихідних підрозділами МНС ліквідовані підтоплення у Запоріжжі, Розівському та Запорізькому районах. Наразі вирішується ситуація у Мелітопольському районі, де у селі Ромашки підтопило три житлові будинки.

Щодо рівня розрахунків за газ в області доповів начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін. Посадовець повідомив, що станом на 27 травня рівень розрахунків підприємств теплоенергетики складає 78%. Тож Запорізька область стане одним з небагатьох регіонів України, які виконають вимогу НАК «Нафтогаз України» і до 1 червня піднімуть рівень розрахунків за газ до 80%.

За інформацією начальника головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктора Панкратова, в області на 73 гривні знизився рівень середньої заробітної плати і наразі вона складає 2031 грн. Цікаво, що аналогічна ситуація спостерігається ще у 14-ти  регіонах України. Борис Петров доручив начальнику головного управління праці та соціального захисту населення ОДА з’ясувати реальні причини такої негативної тенденції. Разом з тим Віктор Панкратов повідомив, що протягом останнього місяця в області вдалося скоротити заборгованість із заробітної плати на 9,1 млн. грн. Із виконанням соціальних програм у травні проблем не виникало.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області