Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кращі проекти розвитку малого підприємництва включать до обласної програми

30 липня 2010 - 16:12

Засідання робочої групи з питань розробки проекту Комплексної програми розвитку малого підприємництва у Запорізькій області на 2011-2012 роки провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальцев.

У розробці проекту Комплексної програми розвитку малого підприємництва у Запорізькій області на 2011-2012 роки керівництво облдержадміністрації запросило взяти учать представників бізнесу та громадських організацій підприємців, оскільки програма має охоплювати та враховувати інтереси кожної людини, яка має власний бізнес.

Серед пріоритетних напрямків розвитку малого підприємництва визначили такі: забезпечення якісного, прозорого державного та муніципального регулювання сферою господарської діяльності; фінансово-кредитна та інвестиційна підтримка малого підприємництва; реформування дозвільної системи, оптимізація діяльності з надання адміністративних послуг; створення сприятливого інвестиційного клімату, розвиток інфраструктури підтримки малого підприємництва, у тому числі в малих містах та сільській місцевості; підвищення конкурентоспроможності та інвестиційно-інноваційної привабливості малого підприємництва в Запорізькій області.

На підтримку підприємців обласна державна адміністрація оголосила конкурс проектів з розвитку малого підприємництва, найкращі з яких будуть включені до Комплексної програми розвитку малого підприємництва у Запорізькій області на 2011-2012 роки, а відповідно і профінансовані.

У ході засідання робочої групи відбулася презентація трьох проектів,  розроблених товариством з обмеженою відповідальністю "Потенціал-Інвест":  «Інформаційний банк пропозицій товарів та послуг суб’єктів малого підприємництва в Запорізькій області на базі існуючої інтернет-системи DATA-BANK», «Проект Biz-Flow MMS: створення нової регіональної мобільної MMS послуги "Інформаційне обслуговування малого бізнесу в режимі реального часу"», «Проект Biz-Flow: включити в активний інформаційний обмін владу та бізнес Запорізького регіону». Всі вони пов’язані між собою і стосуються представлення запорізького бізнесу в Інтернет-середовищі, використання мобільного зв’язку для інформаційного обслуговування та створення регіональної інформаційної системи, яка просуватиме на ринок товари запорізьких виробників.

Члени координаційної ради надали схвальну оцінку цим проектам та запропонували рекомендувати їх до включення у Комплексну програму розвитку малого підприємництва у Запорізькій області на 2011-2012 роки.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області