Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З 27 на 7 рейтингову позицію піднялася Запорізька область за три місяці

8 вересня 2010 - 11:49

Чергова, 42, сесія обласної ради V скликання розпочалася з виступу голови облдержадміністрації Бориса Петрова, в якому він зазначив, що Запорізька область демонструє позитивну динаміку розвитку. Про це свідчать всеукраїнські рейтинги.

На початку доповіді Борис Петров привітав представників засобів масової інформації із міжнародним Днем солідарності журналістів. Він побажав їм творчого натхнення та подякував за плідну працю в освітленні діяльності виконавчої влади.

У своєму виступі перед депутатами голова облдержадміністрації звернув увагу присутніх, що за результатами комплексної оцінки соціально-економічного рівня Запорізька область посіла 7 місце серед інших областей України.

- Це дуже високе досягнення, - зазначив Борис Петров. Ви пам’ятаєте в якому стані був регіон, коли ми стали до роботи. А сьогодні, нам вдалося поліпшити свої позиції в загальноукраїнському рейтингу на 20 пунктів. Це високе досягнення і я певен, що ми будемо продовжувати нарощувати потенціал і будемо плідно працювати всі разом для того, аби вивести Запорізьку область стала в числі лідерів»

За словами голови ОДА позитивні зміни відбулися завдяки результатам роботи у напрямках інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності. Сьогодні розвиток області напряму пов'язаний з інвестиціями. Свідченням цьому, темпи зростання обсягу інвестицій в основний капітал регіону. Цей показник складає 165,5 %. У розрахунку на одну особу обсяг інвестицій в основний капітал в Запорізькій області дорівнює – 675,5 грн. Непогані показники у Запорізького регіону у сфері споживчого ринку – область поліпшила рейтингові місця на 10-15 пунктів за кожним показником у цій сфері.

У соціальному секторі Запорізька область також демонструє позитивну динаміку. Так, за рівнем зниження заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах область посіла 4 місце. За рівнем середньомісячної заробітної плати та зниженням безробіття - 6.

- Перші кроки були успішними, - говорить голова ОДА. Втім, їх слід розглядати як передумову для початку глибинних реформ. Справжня робота тільки починається. Економічні реформи запропоновані Президентом мають системний характер і охоплюють всі сфери життя країни. А реальні зміни спостерігаються в усіх регіонах держави, - констатує Борис Петров.

На завершення виступу голова обласної державної адміністрації озвучив позицію виконавчої влади щодо початку виборчої кампанії до місцевих рад та місцевих, селищних та міських голів. Він зазначив, що результат виборів стане критерієм того, як земляки оцінюють діяльність влади. І висловив впевненість у тому, що вибори в Запорізькій області пройдуть прозоро та чесно з дотриманням засад законності та демократії.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей