Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька спортсменка встановила світовий рекорд

27 січня 2011 - 16:23

Запорізька спортсменка встановила світовий рекорд

На чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів, який у ці дні – з 26 по 31 січня - триває у Новій Зеландії, представниця запорізького «Інваспорту» - 22-річна Марія Помазан встановила світовий рекорд у штовханні ядра.

Її результат - 10, 61 м перевищив її ж власне попереднє досягнення – 9, 8 м на відкритій першості Росії з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів (липень 2010 року у Чебоксарах), а також рекорд України - 10, 56 м на чемпіонаті України з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, і був визнаний новим світовим рекордом.

Марія Помазан – студентка V курсу історичного факультету Запорізького національного університету – інвалід дитинства ІІІ групи ( ураження опорно-рухового апарату). З 2008 року дівчина тренується в групі тренера-викладача ДЮСШ інвалідів ЗОЦІС «Інваспорт» Тамари Едішерашвілі і з листопада 2008 року займається легкоатлетичними метаннями на базі спорткомплексу ВАТ «Запоріжсталь».

 У травні 2010 року вона зарахована до основного складу збірної команди України з різних видів спорту серед спортсменів-інвалідів.

- Наш край пишається такими мужніми людьми, як Марія Помазан, - зазначив голова облдержадміністрації Борис Петров. - Дівчина не тільки прославила нашу область і нашу державу на увесь світ, але власним прикладом подає надію всім запоріжцям з особливими потребами на те, що попри складнощі долі, вони здатні знайти шляхи для самореалізації.

Посадовець висловив упевненість, що на цих змаганнях Марія встановить ще не один рекорд. Зокрема, дівчина визнана кращою спортсменкою нашої держави і у метанні диску (встановила рекорд України - 27 м на чемпіонаті з легкої атлетики).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий