Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громада – за будівництво вітроелектростанції у Бердянському районі

28 лютого 2011 - 14:12

Громада – за будівництво вітроелектростанції у Бердянському районі

До участі у громадських слуханнях щодо розміщення вітроелектростанції на території Новопетрівської сільської ради Бердянського району були запрошені депутати обласної, районної та сільської ради, представники управлінь архітектури, земельних ресурсів, СЕС, екології, громадськості. Запорізьку обласну державну адміністрацію представляв перший заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Роман Пісарєв.

На території Новопетрівської сільської ради Бердянського району збирається будувати вітроелектростанцію компанія ТОВ «Вінд Пауер» (ДТЕК), яку представляв директор Юрій Жабський. Потужність майбутньої вітроелектростанції складатиме 150 МВт, загальний обсяг інвестицій - 260 млн. грн. Юрій Жабський детально поінформував присутніх про цей проект, представив погоджену з усіма інстанціями необхідну проектну документацію.

Заслухавши представника компанії ТОВ «Вінд Пауер» (ДТЕК), перший заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Роман Пісарєв зазначив, що реалізація цього проекту вкрай важлива не тільки для Бердянського району, але й для регіону в цілому.

- Будівництво сучасної вітроелектростанції на вашій території – це нові робочі місця для ваших жителів, перспектива розвитку інфраструктури, реалізації соціальних гарантій, які бере на себе інвестор, - окреслив переваги Р. Пісарєв.

Разом з тим, учасників громадських слухань цікавили не тільки економічні переваги реалізації проекту, але й вплив майбутньої електростанції на навколишнє природне середовище.

Відповідаючи на це запитання, директор ТОВ «Вінд Пауер» (ДТЕК) запевнив присутніх, що екологічний незалежний аудит проведено і всі необхідні висновки надано, у тому числі і від Міністерства екології та природних ресурсів України.

За підсумками обговорення переважна більшість учасників проголосували за будівництво вітроелектростанції на території Новопетрівської сільської ради Бердянського району.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни