Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні науковці з сільської місцевості не пасують перед однолітками з міст

30 травня 2011 - 15:51

Юні науковці з сільської місцевості не пасують перед однолітками з міст

На виконання Указу Президента України «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді», а також рішення сесії Запорізької обласної ради «Про Програму розвитку освіти Запорізької області на 2010-2012 роки», наказу Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України у 2010/2011 навчальному році», управлінням освіти і науки облдержадміністрації разом з президією та обласним відділенням Малої академії наук України проведено обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких учнівських робіт у 9 наукових відділеннях та 52 секціях.

За даними управління освіти і науки облдержадміністрації, у конкурсі взяли участь 1054 учні 9-11 класів. Свої наукові дослідження успішно захистили 776 старшокласників, з них визнано переможцями 384. Вони представляють загальноосвітні навчальні заклади 28 територій області, у тому числі 16 районів сільської місцевості.

 Найкращих результатів досягли команди учнів: Комунарського р-ну (Романчук С.Ю., І місце), м. Мелітополь (Карандаш М.М., ІІ місце), Жовтневого р-ну (Онищенко О.О., ІІІ місце); серед сільських районів: Бердянського (Липський В.М.; ХІ місце), Василівського (Онищенко В.І.; ХІІ місце), Приморського (Карнаух Г.В.; ХІУ місце).

Підготували переможців конкурсу 110 шкіл, з них 63 школи нового типу, 47 загальноосвітніх шкіл, у їх числі 16 - із сільських районів.

- Успіхи наших школярів – це закономірний результат системної фахової роботи, яку проводять з обдарованими дітьми освітяни області, - коментує підсумки заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.- Керівник регіону Борис Федорович Петров щодо розвитку освітньої галузі в нашому краї особливий наголос робить на необхідності забезпечити рівний доступ до якісного навчання як дітям міської, так і сільської місцевості. І той факт, що сільські діти гідно виступили на такому рейтинговому науковому змаганні, підтверджує, що зусилля регіональної влади у цій царині не марні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров