Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області працюють над створенням комфортних умов для роботи легальних автоперевізників

31 травня 2011 - 09:37

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань додержання вимог чинного законодавства, яке регулює роботу пасажирського транспорту, та організації перевезень пасажирів у літній курортний сезон 2011 року.

Насамперед начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський ознайомив представників автоперевізних компаній з концепцією державної цільової програми розвитку автомобільного транспорту до 2015 року, яка наразі перебуває у процесі обговорення.

Окремо посадовець зупинився на деяких моментах тарифної політики, схемі оплати за пільгові перевезень.

- Найближчим часом, 9 червня, у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ відбудеться нарада з цих питань. Якщо у вас є пропозиції щодо зміни тарифної політики, прошу до 3 червня надати їх в управління. Ми їх узагальнимо  і донесемо вашу позицію до Уряду, - повідомив Є. Семечаєвський.

Також начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА звернув увагу присутніх на деякі зміни в умовах порядку проведення конкурсу на пасажирські перевезення. Відтепер на маршруті перевізник має забезпечити хоча б один транспортний засіб, спеціально обладнаний для перевезення людей з обмеженими можливостями.

- Це буде однією з основних вимог найближчого конкурсу, який відбудеться вже у серпні-вересні, - підкреслив посадовець.

У  ході наради були порушені питання роботи нелегальних автоперевізників, які працюють як на території області, так і приїжджають з інших регіонів, переважно з Дніпропетровська, Харкова, Донецька, Луганська.

- Наше завдання - забезпечити комфортні умови роботи легальних автоперевізників, сприяти у вирішенні їх труднощів, і навпаки, присікти  будь-які можливості працювати їхнім нелегальним конкурентам, - наголосив заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Вже направлено листи до  регіонів,  звідки приїжджають на нашу територію працювати «нелегали». Тож найближчим часом буде розроблено спільний план заходів щодо боротьби з несумлінними перевізниками.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»