Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На «Барвисту країну» Запорізька область повезе здобутки та плани на майбутнє

15 липня 2011 - 15:19

На «Барвисту країну» Запорізька область повезе здобутки та плани на майбутнє

В обласній державній адміністрації провели нараду з питань підготовки експозиції Запорізької області на Всеукраїнській виставці «Барвиста країна» у Києві, яку присвячено 20-й річниці Незалежності України. Свої надбання за два десятиліття представлять всі регіони країни. Втім, Запорізька область ставить за мету не лише представити здобутки регіону, але й перспективні проекти на майбутнє.

- Ми визначили, що будемо облаштовувати експозицію за перспективними напрямками, які розроблено в стратегії Запорізького краю з тим, аби продемонструвати наше бачення подальшого розвитку регіону, - коментує заступник голови ОДА Петро Гончарук, - але разом з тим, ми будемо робити ставку і на флагманів виробництва у Запорізькій області, на культурно-туристичні перлини нашого краю.

Так, за словами посадовця, організатори Запорізької експозиції планують представити острів Хортицю, стенд якої також буде містити як наявні історичні осередки так і заплановані в Національному заповіднику маршрути.  А також, довгобуд Запоріжжя – мостові переходи через Дніпро. Всього ж, на участь у проекті зголосилися 9 крупних підприємств регіону та всі міста обласного значення,в тому числі Запоріжжя. Окрім продукції, вони представлять відеофільми про історію та сьогодення територій.

- Представляти регіон на виставці такого рівня це честь для кожного з її учасників, - зазначає Петро Гончарук. – І ми бачимо зацікавленість підприємств в цьому напрямку, адже серед відвідувачів «Барвистої країни» високопосадові та гості з інших країн світу. Втім на сьогодні перед нами стоять іще певні організаційні питання, в тому числі й фінансові, але у нас не має сумніву, що ми їх подолаємо і представимо регіон, разом із промисловцями, представниками культурного осередку області, якнайкраще, - підсумовує Петро Гончарук.

Виставка проходитиме з 16 по 19 серпня у Київському експоцентрі.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів