Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найважливіша вимога до перевізників – безпека та комфорт пасажирів

29 липня 2011 - 13:15

Найважливіша вимога до перевізників – безпека та комфорт пасажирів

Перевізників для семи автобусних маршрутів має  визначити  транспортна комісія обласної державної адміністрації, яку очолює заступник голови ОДА Петро Гончарук. З них три напрямки, за визначенням посадовця, мають соціальну спрямованість:  два дачні, а ще один – на прохання батьків, чиї діти відпочивають в Алтагірі. Щоправда, під час  засідання комісії, на якому розглядалися конкурсні пропозиції, визначити вдалося лише одного перевізника за транспортним напрямком «Мелітополь-Троїцьке». Інші  потребують більш ретельної підготовки документів та технічного стану транспортних засобів.

- Наразі комісія  окремо визначає перевізників поза конкурсом, який відбудеться за два місяці. Тоді будемо визначати понад 200 маршрутів для Запорізького регіону терміном на п’ять років. Сьогодні ж треба визначити перевізників, які з різних причин не можуть до проведення нового конкурсу продовжувати перевезення пасажирів згідно попередніх домовленостей. Але, на жаль, шість пропозицій, які ми розглянули сьогодні, з різних причин не можуть бути розглянуті на комісії. Серед них – не проведений вчасно технічний огляд транспортних засобів та  порушення ліцензії щодо використання транспортних засобів поза визначеним маршрутом. Тож їх розгляд перенесено на наступний тиждень. Засідання відбудеться за участю представників ДАІ, автотранспортної інспекції та перевізників, - повідомив Петро Гончарук.

Крім того, заступник голови облдержадміністрації, голова транспортної комісії  зазначив, що до транспортних засобів, які беруть участь в конкурсах, виконавча влада висуває посилені вимоги  щодо дотримання ліцензії, до  якості наданих послуг пасажирам, а  також комфорту перевезень.

- Перш за все – безпека та комфорт громадян, - підкреслив Петро Гончарук. – Така позиція влади.



Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області