Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко провів особистий прийом громадян

30 березня 2005 - 11:14

Новим кроком у цьому напрямку стало розпорядження голови про організацію особистого прийому громадян в облдержадміністрації, яким передбачено щоденний прийом людей керівниками облдержадміністрації та обласної ради. Сьогодні першим такий прийом розпочав Юрій Артеменко.

Першим завітав інвалід першої групи Великої Вітчизняної війни з Орджонікідзевського району Запоріжжя Іван Олександрович Посипайко. Його звернення до губернатора – посприяти в швидшому отриманні автомобіля з ручним управлінням. Юрій Артеменко не став нічого обіцяти, а відверто сказав про дуже складну ситуацію із забезпеченням автомобілями інвалідів війни. У черзі по області – понад 1200 чоловік. Нинішнього року Київ ще не виділив жодного для нашої області. Очікується, що їх буде десь у межах 250. Але ж шановний ветеран не стоїть навіть у черзі на отримання автомобіля. Тому губернатор порадив насамперед пройти комісію і стати в чергу, а водночас порадитись із сім”єю і над таким варіантом: за невеликі кошти придбати „Запорожець” для інвалідів, який вже був у користуванні. У такому разі облдержадміністрація допоможе протягом короткого часу.

З подібними проханнями прийшли на прийом інваліди першої групи Великої Вітчизняної війни Аркадій Володимирович Каратигін з Шевченківського району,  Анатолій Кирилович Зеленський з Комунарського району та інші. Відповідь була подібною.

А ось прохання жителів селища Кушугум Запорізького району інваліда війни другої групи Івана Ниловича Савченка та Ізольди Костянтинівни Драган, у якої чоловік інвалід, щодо установки телефонів, Ю.Артеменко пообіцяв виконати. Звернеться за допомогою до запорізької дирекції „Укртелекому”.

З Мелітополя завітали представники територіальної громадської спілки ветеранів Афганістану за допомогою у виділенні приміщення для цієї громадської організації. Губернатор доручив підготувати листа на ім’я міського голови Мелітополя з проханням допомогти ветеранам війни.

Побувала на прийомі у губернатора також ініціативна група пайовиків із села Степового Запорізького району з приводу несправедливого розподілу майнових паїв і затягування розслідування цієї справи. Ю.Артеменко одразу подзвонив прокурору району і попрохав його розібратись.

Цілою групою прибули представники громадської організації „Оріхівська громада”, які розповіли про деякі подробиці соціально-економічної ситуації в районі, на які варто звернути увагу губернатору. З-поміж іншого, зокрема, повідали про бідкання багатодітної сім’ї Олени Кічкіної (має дев’ятеро дітей і без власного житла) із села Преображенка. Ю.Артеменко одразу доручив голові Оріхівської райдержадміністрації виїхати на місце і розібратись як допомогти сім’ї. Одночасно дав доручення заступникам Валерію Буцанову та Олені Зайковській також допомогти багатодітній сім’ї. З інших питань губернатор дав роз’яснення „ходокам”.

Трохи не звичним був візит представника громадської організації захисту прав тварин Запоріжжя Ірини Дідур, яка  висловила рішучий протест проти відстрілу бродячих собак у місті. Питання знаходиться на контролі у міського голови Є.Карташова, але заявниця вирішила з цим питанням звернутись і до керівника області. Губернатор зі всією серйозністю поставився до цієї проблеми і доручив підприємству „Комунтрансекологія” негайно перевірити цей факт і вжити відповідні заходи.

Всього на прийомі у голови облдержадміністрації з 9-00 до 13-00 побувало 20 відвідувачів, з-поміж яких 7 інвалідів і ветеранів війни. Всі вони отримали відверті і змістовні відповіді.

Характерно, що нині майже удвічі проти минулих місяців збільшився потік скарг і звернень до облдержадміністрації. Люди сподіваються на гідне реагування нової влади на їх запити. Керівники облдержадміністрації у цьому плані прагнуть не розчарувати людей.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області