Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На першому прийомі з особистих питань у Анатолія Головка - першого заступника голови облдержадміністрації, що пройшов у громадській приймальні облдержадміністрації, побувало 14 відвідувачів

30 березня 2005 - 11:09

Жителька селища Долинське  Бердянського району звернулась за  допомогою  щодо встановлення справедливості по відношенню до її 80-річної матері, яку агрофірма «Долинське» незаконно   позбавила  права спочатку  на земельний, а потім і на майновий пай. З приводу  вирішення проблеми із оформленням документів власності  на землю звернувся і житель Запоріжжя. Чоловік сподівається встановити справедливість  щодо узаконення  власної присадибної дільниці, якою його родина користується ще з 1935 року.

Кілька звернень про допомогу  було  від  жителів обласного центру,  і  з приводу поліпшення житлових умов. Літня жінка  із Заводського району  пожалілася, що  у похилому віці проживає у невеличкій 2-кімнатній квартирі вп’ятьох -  разом із  дорослими дітьми та онуками. На черзі  ж з покращення житлових умов перебуває вже 28 років. А вчителька з 30 річним  педагогічним стажем із Шевченківського району, одинока мати, яка  сама виховала дитину, має  розділяти 12-ти метрову кімнату в комунальній квартирі із  дорослим 21-річним сином.

Не менш гострою  виявилася і ситуація,   з   якою звернулася до керівництва ОДА група дівчат – мешканок  гуртожитку по вул. Перемоги, 50, що в Запоріжжі. За їхніми словами, гуртожиток виведено із житлового фонду, а їм запропоновано перебратися в інший. Втім, нові власники не беруть на себе жодних зобов’язань і не  дають жодних гарантій щодо  забезпечення нормальних житлових умов у новому помешканні. Схожа проблема і у мешканця гуртожитку колишнього ЗАТ «Чорметремонт», який  передано на баланс Запорізького держуніверситету. Чоловік вирішив з’ясувати, чи  правомірна  така   передача, бо сподівався, що  помешкання перейде до  фонду комунальної власності міста, і він зможе його приватизувати.

Чималу кількість склали і питання соціального захисту,  які   жителі області  сподіваються вирішити на регіональному  рівні . Мешканець Запоріжжя  потрапив у скруту і заборгував за квартирну плату близько 2,5 тис. грн. Рішенням суду його зобов’язали негайно   відшкодувати борг житлово-комунальній дільниці. Судовий виконавець погрожує описати  весь домашній скарб.

А 70-річна пенсіонерка, тяжко хвора,  інвалід першої групи, проте заслужена людина – депутат Верховної Ради Української РСР 1967-1971 років скликання, попросила відшукати можливість встановити їй надбавку до пенсії, щоб вистачало на дорогі ліки, без яких вона не може жити.

Анатолій Головко вів прийом протягом 5 годин, уважно дослухався до  проблем кожного відвідувача.

-  Треба зрозуміти кожну людину, -  підбив підсумок  прийому  перший заступник голови ОДА,-  і  надати допомогу у вирішенні  таких проблем, через які   вони  потерпають  роками. Запоріжці мають відчути, що  нова влада реально  зрушить їх з мертвої точки. В рамках втілення соціальних  програм  Уряду  ми вирішили кілька  питань , що стосуються пенсійного забезпечення, реструктуризації боргів  по квартплаті, надання субсидій. Щодо ситуації  з гуртожитками, я планую найближчим часом  зібрати нараду фахівців, дослідити її належним чином і розробити програму  з її врегулювання. На жаль, негайно  не можу  подати надію тим, хто звернувся по допомогу у вирішенні житлових проблем. Але працювати над ними буду. Наперед можу сказати, що разом із муніципальною владою буду шукати  шляхи, і вже маю певні думки з цього приводу.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович