Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час селекторної наради з питань АПК поставила чіткі завдання перед керівниками областей

12 квітня 2005 - 16:34

Прем’єр-міністр насамперед стисло проаналізувала хід весняно-польових робіт. Вона повідомила, що сівбу ранніх ярих завершили в Автономній Республіці Крим, Миколаївській і Одеській областях. Наближаються до завершення – у Чернівецькій і Івано-Франковській, на 90 % засіяли ранні ярі у Запорізькій області.

У Херсонській області засіяно лише 70% площ, найгірший стан справ, враховуючи природно-кліматичні умови, відзначила Ю.Тимошенко, у Сумській  (12%) та Житомирській (29%) областях. Вкрай незадовільний стан у Чернігівській, Луганській, Волинській, Харківській, Рівненській, Полтавській та Київській областях.

Було заслухано керівників областей, де весняно-польові роботи йдуть погано чи незадовільно. Для виправлення становища до 11 областей терміново виїздять групи спеціалістів з Києва. Бо, як підкреслила Прем’єр-міністр, весняно-польові роботи – це не справа окремого губернатора, це справа державна.

Під час обміну думками керівники ряду областей скаржились на те, що нафто-переробні заводи не дотримуються прийнятого раніше меморандуму щодо відпускних цін на дизпаливо: замість 2400 грн. за тонну відпускають по 2800-3010 грн. Ю.Тимошенко з цього приводу зазначила: треба припинити спекулятивний сплеск цін і повернутися до ціни в 2400 грн. за тонну, адже на світовому ринку ціни на нафту знизилися.

Багато уваги Прем’єр-міністр приділила питанням забезпечення населення країни м’ясом за нормальними цінами. З цього приводу на місця направлено кілька доручень-програм Ю.Тимошенко керівникам областей, якими передбачено протягом тижня на ринках міст організувати спеціальні місця для торгівлі м”ясом безпосередньо самими сільгоспвиробниками, бо сьогодні повсюдно цю торгівлю монополізували посередники. Одночасно дано завдання Держрезерву здійснити оптові закупки м’яса і з мінімальними націнками реалізувати його через торгівельну систему Укоопспілки. Допоможе знизити ціни на м’ясо і організація передсвяткових ярмарок в містах. Місцева влада повинна допомогти селянам транспортом, оформленням торгових місць.

„Я особисто контролюватиму виконання цих програм, наголосила Ю.Тимошенко. Адже задоволення найважливіших потреб населення значною мірою визначає ефективність дій нової влади”.

Під час всеукраїнської селекторної наради у залі-студії нашої облдержадміністрації були присутні заступник голови облдержадміністрації з питань регіональної політики і АПК Валерій Буцанов, керівники структурних підрозділів АПК, банківських установ, ВАТ „Запоріжнафтопродукт”.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий