Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території області надали 55 проектів та програм на всеукраїнський конкурс

30 травня 2012 - 15:57

Території області надали 55 проектів та програм на всеукраїнський конкурс

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів селекторну нараду щодо участі територій області у всеукраїнському конкурсі проектів та програм місцевого самоврядування.

Мета конкурсу - відбір проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, які фінансуються за рахунок коштів з державного бюджету та інших джерел, та спрямовані на вирішення актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування, поширення позитивного досвіду, здобутого в процесі їх реалізації.

Учасниками конкурсу можуть бути органи місцевого самоврядування, які у встановленому порядку зареєстрували проект або програму розвитку адміністративно-територіальної одиниці. Саме через те, що реєстрація триває лише до 15 червня, Петро Гончарук зібрав нараду, щоб поквапити керівників територій.

- Станом на сьогодні від Запорізької області надано лише 55 заявок на участь у конкурсі, рекордсмен серед територій – місто Мелітополь, від якого надійшло дев’ять заявок. При цьому  вісім районів не підготували жодної заявки на участь у конкурсі. Це Якимівський, Вільнянський, Куйбишевський, Новомиколаївський, Пологівський, Приазовський, Розівський та Чернігівський райони, - повідомив Петро Гончарук.

Проекти, які беруть участь у конкурсі, розробляються для їх реалізації у таких галузях: екологія, енерго- та ресурсопостачання, інноваційні технології, інвестиційна політика місцевого самоврядування, забудова та благоустрій населених пунктів, освіта та соціальне забезпечення, організація підприємництва та малого бізнесу, адміністративні послуги, організація відпочинку та дозвілля.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області