Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбувається розширення контактів між Запорізькою областю та діловими колами Лівії

25 квітня 2005 - 17:39

За результатами візиту та враховуючи зацікавленість Лівійської сторони представниками Запорізької області розпочато роботу щодо укладання довгострокових угод про співробітництво з лівійськими партнерами в різних сферах господарської діяльності.

Так, представниками області для узгодження лівійською стороною було передано проект угоди про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Запорізьким регіоном та провінцією Бенгазі. Як повідомив  начальник  управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації  В.Міщанин, на даний час проект угоди проходить процес її оцінки лівійською стороною та, за результатами переговорів, досягнуто домовленості щодо її укладення найближчим часом шляхом дипломатичного листування.

Зокрема, проректор Запорізького Національного технічного університету Л.Й. Івщенко мав зустріч з керівництвом Тріполійського університету „Аль-Фатех”, на якій обговорювались питання відновлення співробітництва запорізьких та лівійських вищих навчальних закладів щодо надання лівійській стороні послуг у сфері освіти. За результатами зустрічі було досягнуто домовленості щодо підписання відповідних угод між Запорізьким Національним технічним університетом і Запорізьким державним медичним університетом з однієї сторони та відповідними вищими навчальними закладами Лівії з іншої. На даний час проводиться робота щодо узгодження зазначених угод між зацікавленими сторонами.

Представник ВАТ „Мотор Січ” К.С. Колтун протягом терміну перебування запорізької делегації в м. Тріполі мав декілька зустрічей з лівійськими високопосадовцями з приводу посилення співробітництва ВАТ „Мотор Січ” і лівійськими колегами в царині торгово-економічних відносин та наданні послуг у сфері сервісного обслуговування авіаційної техніки Лівії. За результатами зазначених зустрічей  відзначається  висока зацікавленість з боку лівійської сторони в постачанні продукції та послуг запорізького підприємства на ринок цієї країни.

Протягом всього часу перебування делегації Запорізької області в м.Тріполі на території Посольства діяла презентаційна експозиція регіону, яку відвідало багато представників як політичних так і ділових кіл країн Африканського континенту.

Так, за підсумками роботи експозиції досягнуто домовленості з питань постачання до Тріполі продукції металургії та сільського господарства за прямим маршрутом Бердянськ-Тріполі, закупівлі в Запорізькій області пересувних міні-електростанцій виробництва ВАТ „Мотор Січ”, а також харчового зерна 1-3 сортів , мінеральних та органічних добрив, придбанні послуг у сфері медичної освіти.  Гості експозиції Посол Сомалі в Лівії  Мохамед Хусейн Мохамед висловив зацікавленість сомалійської сторони в наданні Запорізькою областю послуг в сфері вищої освіти як на території Сомалі, так і Запорізької області. Посол Гвінеї в Лівії Абдель Азіз Сумах висловив зацікавленість гвінейської сторони в налагодженні довгострокового співробітництва з Запорізькими підприємствами-виробниками сільськогосподарської техніки. Генеральний менеджер лівійської компанії „Ель Мохандес” Салем Качоут висловив зацікавленість в інвестуванні коштів з метою створення спільної українсько-лівійської туристичної компанії та розвитку запорізької туристично-рекреаційної сфери (о.Хортиця, узбережжя Азовського моря).

За всіма позиціями, висловленими відвідувачами експозиції Запорізької області, проводиться робота щодо надання зацікавленим сторонам повноцінних комерційних пропозицій.

Крім зазначеного, всім відвідувачам експозиції було продемонстровано мультимедійну презентацію Запорізької області та надано пакет презентаційних матеріалів та комерційних пропозицій для подальшого вивчення.

Державний секретар України Олександр Зінченко, відвідавши експозицію, дав  високу  оцінку професійності та практичній цінності проведення презентації Запорізької області та важливість розпочатої представниками регіону діяльності щодо встановлення довгострокового співробітництва.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями