Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Важливо, що «Запоріжсталь» залишається нашим українським та запорізьким брендом»

31 липня 2012 - 17:45

Олександр Пеклушенко: «Важливо, що «Запоріжсталь» залишається нашим українським та запорізьким брендом»

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з виконуючим обов’язки генерального директора ВАТ «Запоріжсталь» Ростиславом Шурмою.

Як підкреслив під час  зустрічі Олександр Пеклушенко, «Запоріжсталь» є флагманом металургії України та відіграє дуже важливу роль як в економічному, так і соціальному житті Запорізької області. Тому увага влади завжди буде прикута  до будь-яких процесів, що відбуваються на підприємстві.

- Запоріжсталь – це підприємство, від якого залежить життєдіяльність Запорізького  регіону в цілому. Тому для нас було дуже важливим, що «Запоріжсталь» залишається нашим українським та запорізьким брендом, - наголосив голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко підкреслив особливий внесок, що зробив у  розвиток «Запоріжсталі» колишній керівник підприємства Віталій Антонович Сацький. Голова облдержадміністрації висловив надію, що нова команда менеджменту заводу використає безцінний досвід та кадровий потенціал, що накопичувався на підприємстві десятиліттями.

- Такого кадрового потенціалу немає, мабуть, загалом по Україні. Тому перше, чого ми очікуємо, - це збереження  та збільшення робочих місць на підприємстві. Також нас турбують питання технічної модернізації підприємства, насамперед,  у напрямку покращення екологічної ситуації в місті, - відзначив Олександр Пеклушенко.

Також очільник області зупинився на питаннях соціальної сфери, якою опікується  «Запоріжсталь».  Закріпити принципи співробітництва в соціальному напрямку з підприємством  мусить договір про соціальне партнерство: «Ми підготуємо такий договір, і він стане зразком для інших власників потужних промислових підприємств регіону».

-  Ми усвідомлюємо важливість комбінату для Запорізької області. «Запоріжсталь» залишиться серцем регіону. Ми робимо ставку на його колектив та  менеджмент. Так,  будуть мінятися завдання, будуть нарощуватися темпи роботи. Але у нас є  бажання та  намір і будувати, і рухатися далі разом,  - запевнив в.о. генерального директора ВАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Як повідомив Ростислав Шурма,  наразі розробляється комплексна програма розвитку комбінату, в тому числі  і в напрямку  соціальної політики підприємства.

- Комбінат збереже  соціальну спрямованість діяльності, яка склалася історично. Соціальний пакет для працівників «Запоріжсталі» буде лише покращуватися, - наголосив в.о. генерального директора ВАТ «Запоріжсталь».

Голова облдержадміністрації подякував новому керівнику за розуміння ролі підприємства для регіону, висловив надію на тісне співробітництво та запропонував включити Ростислава Шурму  до складу колегії облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий