Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На будівельному майданчику майбутнього комплексу „Запорозька Січ” на Хортиці відбулося урочисте освячення початку спорудження козацької церкви

13 липня 2005 - 15:22

Символічно, що перед початком освячення будівництва на священній хортицькій землі владика Григорій і владика Василій подають один одному руки на знак злагоди і примирення двох церков. Для цього чимало сил доклав присутній на урочистостях голова облдержадміністрації Юрій Артеменко, який вже кілька разів зустрічався з керівниками різних релігійних конфесій і закликав всіх до примирення, злагоди в ім’я процвітання українського народу.

Урочисте богослужіння на місці майбутньої церквиВладика Григорій на місці фундаменту майбутньої церкви проводить урочисте богослужіння, окропляє хрест, який тут встановлюють, та символічний камінь і послання потомкам у пляшці. В невелику ямку біля східної сторони фундаменту їх опускають і прикопують  владики Григорій та Василій, голова облдержадміністрації Юрій Артеменко і голова обласної ради Володимир Березовський.

Після цього владика Григорій на будівельному майданчику на фоні могутнього Дніпра проводить урочистий молебень.

Я дуже задоволений тим, що сьогодні відбулося на Хортиці, - поділився своїми враженнями Ю.Артеменко. – Для мене всі події на Хортиці глибоко символічні. Можна багато говорити про Хортицю, але якщо не робити конкретних справ – духовних, моральних, матеріальних на цій землі, то це будуть просто порожні слова. Адже через роки цією землею будуть ходити наші діти, онуки і бачити конкретні справи своїх батьків – Тарасову стежку, меморіальні поховання, церкву. І пізнавати нашу історію.

Дуже символічно, що сьогодні два владики різних конфесій потисли один одному руки. Бо в нашому житті останнім часом ми більше спостерігали протистояння і розколи. Я дуже щасливий тим, що на запорізькій землі зроблено перший крок до взаєморозуміння і злагоди.

Хотілося б, щоб після завершення будівництва церкви, яку скоріше всього назвуть церквою Покрови, бо запорізькі козаки служили саме в такій церкві, тут було зроблено наступний крок - проводили службу якщо не всі конфесії одночасно, то почергово.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни